Web Analytics

Organizarea pazei la firmele din Argeș, în atenția polițiștilor

de | 13.03.2022 15:55 | Actualitate

În ultimele două zile, 11 și 12 martie, organizarea pazei la agenții economici a fost în atenția polițiștilor argeșeni din cadrul Secției 3 Poliție Pitești, Poliției Municipiului Curtea de Argeș, Poliției Municipiului Câmpulung și din cadrul secțiilor de poliție rurală arondate.

Ce nereguli au fost găsite


În cele 48 de ore, polițiștii au efectuat verificări la 29 de societăți comerciale, majoritatea stații de alimentare cu carburanți, iar la obiectivele asigurare cu pază umană permanentă sau cu servicii de monitorizare și intervenție de către prestatori de servicii au fost efectuate verificări ale timpului de intervenție și modului de îndeplinire a obligațiilor specifice. Șapte obiective se aflau la recontrol.

În urma verificărilor, au fost constatate nereguli la 8 dintre obiectivele verificate, constând în aceea că analiza de risc nu a fost revizuită sau în aceea că măsurile stabilite prin analiza de risc la securitatea fizică nu erau implementate, fiind stabilite termene de remediere la toate cele 8 dintre obiectivele controlate, urmând ca după expirarea acestora, polițiștii să revină pentru verificări.


De asemenea, în urma verificărilor, s-a constatat că una dintre societățile prestatoare de servicii de monitorizare și intervenție, nu a respectat timpul de intervenție.
Ca urmare a celor constatate, au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 4.000 de lei, conform H.G. 301/2012.
La toate obiectivele s-a procedat la instruirea operatorilor de valori monetare cu privire la manipularea, depozitarea și transportul acestora, precum și respectarea normelor de lucru interne”
, a transmis IPJ Argeș.

Exemple:

„În ziua de 12 martie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Hârtiești au verificat modul de îndeplinire a obligațiilor referitoare la organizarea pazei, la punctul de lucru al unui agent economic de pe raza localității Boteni, constatând faptul că analiza de risc la securitatea fizică nu a fost revizuită.
Având în vedere că acesta nu se afla la primul recontrol, anterior fiind stabilită aceeași sarcină, reprezentantul societății a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei, conform H.G. 301/2012.

În ziua de 12 martie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Rucăr au verificat modul de îndeplinire a obligațiilor referitoare la organizarea pazei, la punctul de lucru al unui agent economic de pe raza localității Rucăr. Cu această ocazie a fost efectuată o testare a timpului de intervenție a firmei ce asigură serviciul de monitorizare și intervenție.
Având în vedere că reprezentanții prestatorului de servicii nu au respectat termenul de intervenție, a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 2.000 de lei, conform H.G. 301/2012″
, a mai transmis IPJ Argeș.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *