Web Analytics

„Organizăm prima competiţie mondială găzduită vreodată de România la kaiac-canoe”

de | 19.07.2017 16:17 | Sport

13 Gingaras01# Declară Georgiu Gingăraş, directorul CSN Bascov-Budeasa
Campionatele Mondiale de Kaiac-Canoe Sprint Juniori și Tineret U23 vor fi organizate la finalul acestei luni de către Complexul Sportiv Național Bascov-Budeasa. Evenimentul sportiv de marcă va începe pe pe 27 iulie la ora 18, cu festivitatea de deschidere din Piața Vasile Milea din Pitești, acolo unde va avea loc și defilarea delegațiilor din cele peste 60 de țări participante. 

La deschidere și-au anunțat participarea ministerul Tineretului și Sportului, reprezentanți de la Federația Română de Kaiac-Canoe, Comitetul Olimpic Sportiv Român și conducerea județului. Programul de deschidere se va încheia cu un program artistic. Demn de reținut că aceste campionate mondiale de la Bascov vor găzdui peste 1.400 de sportivi din peste 60 de țări, participarea fiind una unică pentru județul Argeș. Iată în continuare ce spune despre acest eveniment Georgiu Gingăraș, directorul Complexului Sportiv Național Bascov-Budeasa.

„Faţă de acum doi ani, când s-au adus o maşină de calcar şi o roabă de asfalt, acum implicarea este totală”

Georgiu Gingăraș, directorul CSN Bascov-Budeasa: „Este prima competiție mondială organizată vreodată de România în ceea ce privește kaiac-canoe. Am avut în 2015 un campionat european, iar acum avem un campionat mondial, unde vor veni în jur de 62-65 de țări cu participarea a circa 1.400 de sportivi și cadre tehnice. Evenimentul începe pe data de 27 iulie, însă participanții se vor afla în județul Argeș practic între 24 și 30 iulie. Deci timp de o săptămână vorbim de servicii de cazare, mâncare, aeroport, transport etc pentru cei peste 1.000 de participanți. Va fi o invazie, dacă îmi permiteți, în zona Pitești și în împrejurimi. Sunt cazări și la Mioveni, Ștefănești și chiar spre Curtea de Argeș. Este în primul rând un eveniment care asigură imagine pentru România, pentru Argeș și până la urmă duce, dacă vreți, și la prosperitatea agenților economici din zonă. Dacă în 2015 administrația locală și județeană nu prea a crezut că iese un asemenea eveniment, acum, vreau să vă spun, că s-au implicat foarte mult, în special Consiliul Județean Argeș, Primăria Bascov și Primăria Budeasa. Față de acum doi ani când s-au adus o mașină de calcar și o roabă de asfalt, acum au și asfaltat, au modernizat drumurile, le-au trasat etc. Implicarea este totală! Se vrea să se ia cadrele tehnice de la Federație să viziteze și împrejurimile, Muzeul Golești și alte obiective turistice. De aici încolo, în 2018 nu avem un campionat organizat la nivel european sau mondial, dar începând cu 2019, 2020, 2021 deja sunt rezervate competiții europene și mondiale și așteptăm, dacă acest campionat va ieși bine și nu are cum altfel, să primim și campionate mondiale și europene de seniori. Eu zic că este un câștig pentru toată lumea, de la nivel local, la cel județean și până la cel național”.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii