Web Analytics
scris joi, 23.09.2021

Ordessos Fest a adus lupte de gladiatori şi conflicte daco-romane la Mioveni

În weekendul 17-19 septembrie, orașul Mioveni a fost gazda evenimentului Ordessos Fest, o aventură inedită în lumea antică, întoarcerea în timp cu două milenii în urmă, în vremea dacilor și romanilor, vremurile în care trăiau, luptau și munceau strămoșii noștri. Scopul principal al festivalului, aflat la a doua ediție, a fost promovarea patrimoniului dacic într-o manieră modernă.

Ordessos Fest a adus lupte de gladiatori şi conflicte daco-romane la Mioveni

Citește și Festivalul “Transalutanus Fest”, Jidova 2021, ediția I, în perioada 08-10 octombrie

Vineri, 17 septembrie, a fost organizată o paradă cu torțe în centrul orașului Mioveni. Participanții, cuceritorii romani și vitejii daci, aveau arme antice, armuri strălucitoare, coifuri, zale și podoabe manufacturate. Sâmbătă, pe platoul Făget au fost numeroase ateliere demonstrative și interactive (gastronomie, țesut, olărit, fierărie, pielărie, zale, monetărie), dar și lupte de gladiatori. Duminică, în tabăra amenajată în Zona de picnic Faget, cei prezenți au putut admira dansurile nimfelor dace și demonstrațiile militare dacice și romane. Punctul culminant al zilei a fost reprezentat de luptele gladiatorilor și triatlonul antic.
Festivalul a fost organizat de către Asociația Historia Renascita, cu sprijinul Centrului Cultural, Consiliului Local Mioveni și SC Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni SRL, și s-a desfășurat cu respectarea normelor impuse de situația pandemică.
M.S.

Citește și O luptă între daci şi romani va fi reconstituită la Mioveni

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Aventura politică a săptămânii

O vorbă din folclorul urban spune că, atunci când cineva scapă în mod miraculos dintr-o situație dificilă, înseamnă că “i-a trecut glonțul pe lângă...

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...