Web Analytics

Festivalul “Transalutanus Fest”, Jidova 2021, ediția I, în perioada 08-10 octombrie

de | 21.09.2021 19:53 | Cultură, Actualitate

În perioada 08-10 octombrie, la Castrul Roman Jidova, se va organiza Festivalul “Transalutanus Fest”, Jidova 2021, ediția I. Organizatori sunt Consiliul Județean Argeș și Asociația Historia Renascita.
Scopul proiectului istoric “Transalutanus Fest” este unul educativ și urmărește trezirea interesului publicului și, în special, a generației tinere pentru trecutul zonal și conservarea patrimoniului cultural. Activitățile din cadrul proiectului se încadrează în sfera reconstituirii istorice, județul Argeș fiind unul dintre locurile încărcate de istorie, numeroase vestigii medievale și dacice regăsindu-se pe lângă Câmpulung – limesul transalutan (fortificație principală a frontierei Imperiului Roman), Costești și Curtea de Argeș.
“Festivalul “Transalutanus Fest”, organizat în incinta Castrului Roman Jidova, își propune să ofere publicului interesat ocazia de a se întoarce în timp cu două milenii și de a asista la o lecție de istorie despre perioada Daciei preromane și cea a Imperiului Roman. Castrul Jidova se află în administrarea Muzeului Județean Argeș, instituție de cultură finanțată și subordonată Consiliului Județean Argeș, iar evenimentul propus va contribui la promovarea obiectivului cultural-istoric și la creșterea atractivității turistice a zonei”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Adrian Dumitru Bughiu.
Contribuția Consiliului Județean Argeș pentru organizarea festivalului este de 20.000 lei.
Castrul Jidova este singurul castru de piatră de pe Limesul Transalutanus, costruit între anii 190 -200.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole