Web Analytics

Orașul Mioveni a elaborat o Strategie de Digitalizare pentru perioada 2022-2027

de | 8.04.2022 09:44 | Actualitate, Politica si Administratie

Într-o societatea digitală, nevoia implementării unor sisteme de lucru moderne, rapide și eficiente în domeniul serviciilor publice este tot mai acută. În măsura în care cetățenii vor accesa din ce în ce mai mult serviciile online, trebuie asigurate condițiile pentru ca acestea să fie de calitate, să se ridice la înălțimea așteptărilor utilizatorilor și să le ofere acestora o experiență plăcută.

În acest context, administrația locală a orașului Mioveni a elaborat, „Strategia de Digitalizare a Orașului Mioveni, 2022 – 2027” – un concept amplu de digitalizare care va răspunde principiilor de bază, concentrate pe nevoile cetățeanului. Documentul a fost analizat astăzi, în cadrul unei ședințe de lucru, la care au participat inițiatorii strategiei, alături de reprezentanții primăriei, cu responsabilitate în implementarea proiectului.

Citește și: Aurel Bălășoiu: PSD propune salariul minim în agricultură și industria alimentară de minim 3.000 de lei brut

Prin atragerea de fonduri, se va putea realiza conceptul primăriei digitale și crearea unor platforme interconectate precum e-funcționar, e-servicii, e-management și altele, care vor presupune transpunerea serviciilor în online, digitalizarea documentelor, managementul datelor, securizarea datelor, un dialog mai rapid și mai facil cu cetățeanul, arhivarea electronică, etc. Totodată, ar presupune realizarea unui HUB informatic administrativ, care ar facilita schimbul interinstituțional de date și informații între primărie și instituțiile, ori serviciile subordonate administrației locale, la toate nivelurile. În prezent, la nivelul primăriei orașului Mioveni s-au făcut pași importanți în acest domeniu, prin implementarea sistemului de plăți online a taxelor, impozitelor și amenzilor, programarea căsătoriilor online, descărcarea de pe site-ul instituției a unor seturi de formulare de la Direcția de Asistență Socială Mioveni, Birou Urbanism, Birou Taxe și Impozite și alte servicii, realizarea platformei interactive Mioveni CityApp (de transmis incidente/sesizări în timp real), sistem de monitorizare video și supraveghere trafic auto, etc.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *