Web Analytics
scris joi, 20.06.2024

Orașele din România unde au fost înregistrate temperaturi de peste 40 de grade la umbră

Astăzi, la ora 13, mercurul termometrelor a urcat la 41 de grade în Capitală, dar și în Buzău, Giurgiu, Grivița, Titu și Băilești. 40 de grade au fost în Brăila, Călărași, Fetești, Oltenița, Medgidia, Cernavodă, Ploiești, Târgoviște, Râmnicu Vâlcea, Târgu Jiu, Băile Herculane, Tulcea și Videle.

Orașele din România unde au fost înregistrate temperaturi de peste 40 de grade la umbră

ANM a emis joi, 20 iunie, un cod portocaliu de căldură în Banat, Oltenia, Muntenia, sud-vestul Dobrogei și în sudul Transilvaniei, unde se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată. Disconfortul resimțit pe timpul nopții în aceste zone va fi deosebit de ridicat. Avertizarea este valabilă de joi, 20 iunie, ora 10.00, până sâmbătă, 22 iunie, la ora 10.00. Potrivit meteorologilor, maximele se vor situa între 33 și 38 de grade, iar izolat se vor înregistra în jurul a 39 de grade, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Citește și: Autostrada A1, cu probleme la km 109! Patru mașini avariate

„Valul de căldură va continua să se intensifice, astfel încât în Banat, Oltenia, Muntenia, sud-vestul Dobrogei și în sudul Transilvaniei, se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată. Maximele se vor situa între 33 și 38 de grade, iar izolat se vor înregistra în jurul a 39 de grade, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Local noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade”, mai transmite ANM.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită