Web Analytics
scris luni, 26.06.2023

Opt elevi români au obținut premiul al doilea la concursul NASA Space Settlement din SUA

Proiectul unei staţii spaţiale, propus de o echipă de elevi români, a obţinut locul doi la concursul NASA Space Settlement din SUA, potrivit unui comunicat al sponsorilor acestora transmis, luni, Agerpres.

Opt elevi români au obținut premiul al doilea la concursul NASA Space Settlement din SUA

Citește și: Medalii de bronz pentru radioamatorii de la CSU Pitești

Proiectul „Zgriptor” a fost propus de o echipă de opt elevi de la Colegiul Internaţional de Informatică din Bucureşti şi Colegiul Naţional „Victor Babeş”. Elevii au fost susţinuţi printr-o sponsorizare de 13.000 de euro. În competiţie au fost înscrise peste 4.500 de proiecte din 19 ţări. O parte dintre elevi sunt şi membri ai echipei Romspace, care a lansat recent în spaţiu primul satelit românesc.

Citește și: Medalii pentru puștii de la CSM Pitești la Campionatul Național de Înot

„Zgriptor” reprezintă o staţie spaţială în întregimea sa, de la structurile de bază la calculele pentru plasarea sa în orbită, nevoile locuitorilor, sistemele de reciclare a resurselor utilizate, reciclarea deşeurilor, modelul economic şi de guvernare. Scopul final al proiectului este să folosească resursele disponibile pentru a crea o aşezare autonomă într-o orbită Aldrin-Cycler, între Pământ şi Marte. Elevii au reuşit să proiecteze o staţie spaţială care are capacitate de a găzdui 10.000 de persoane pentru o perioadă lungă de timp.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită