Web Analytics

Operaţia studentei accidentate grav la ski a decurs bine

de | 20.02.2020 13:13 | Actualitate

# „A durat 8 ore și ceva”, ne-a spus rectorul Chirleșan despre intervenția chirurgicală la care a fost supusă Laura Savu
La sfârșitul lunii ianuarie, rectorul Universității din Pitești, Dumitru Chirleșan, făcea un apel umanitar pe Facebook pentru o studentă la Ingineria Mediului, Laura Savu, o tânără de 26 de ani, care a suferit un accident la ski și avea nevoie urgent de sânge. Studenta a fost internată la o clinică privată din Timişoara, acolo unde a fost supusă unei intervenţii chirurgicale la coloană.
Mobilizarea a fost extraordinară pentru studenta de la UPIT. La apelul rectorului au răspuns mai mulți angajați de la Salvamont Argeș, salvatori montani și personal administrativ, dar și subprefectul Adrian Bughiu. „Informație proaspătă nu mai am, dar, în principiu, știu că operația a decurs bine, a durat 8 ore și ceva și, culmea, nici nervul spinal, nici sacul de nervi al coloanei nu au fost vătămaţi, deci are șanse mari să se recupereze. Asta e tot ce știu de la ultima informație”, ne-a declarat rectorul Dumitru Chirleșan, contactat de Jurnalul de Argeș. Am încercat să vorbim și cu un membru al familiei, care ne-a confirmat că starea Laurei este stabilă, fără să intre în detalii. Tânăra este cunoscută drept o iubitoare a naturii și a muntelui și a fost stagiar în cadrul Agenției Nucleare și pentru Deșeuri Radioactive. Îi dorim, pe această cale, însănătoșire grabnică!

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii