Web Analytics

Oltchim a disponibilizat încă 40 de angajaţi de la Petrochimie

de | 24.01.2019 13:01 | Economie

Circa 400 de salariaţi ai combinatului chimic Oltchim, atât de la Râmnicu Vâlcea, cât şi de la Divizia Petrochimică Bradu din Piteşti (40 de angajați), au fost disponibilizaţi, cu acordarea de salarii compensatorii, ei urmând să-şi încheie activitatea în luna februarie, potrivit liderului de sindicat de la Oltchim, Ion Radu.
Ion Radu a precizat, pentru Agerpres, că deciziile de concediere au fost emise încă de la sfârşitul anului trecut, disponibilizarea fiind făcută cu respectarea prevederilor contractului colectiv de muncă în vigoare la acea dată, cei aflaţi în această situaţie urmând să primească plăţi compensatorii în funcţie de vechimea pe care o au în cadrul societăţii. Conducerea combinatului a anunţat recent, printr-un comunicat trimis Bursei de Valori Bucureşti, că a mai rămas cu 177 (69 la Pitești) de angajaţi ca urmare a vânzării majorităţii activelor societăţii către Chimcomplex Borzeşti şi Dynamic Selling Group. Activele companiei vâlcene care nu s-au vândut până acum – Divizia Vâlcea, compusă din şase compartimente şi un sector al unităţilor în conservare, şi Divizia Bradu-Piteşti, cu patru compartimente şi un sector cu unităţile în conservare – rămân în continuare în administrarea Oltchim, adică a statului român.

Marian Dumitru: „Doar cei din Kazahstan mai pot salva Petrochimia”

Legat de aceste concedieri, dar și de viitorul petrochimiei piteștene, Marian Dumitru, liderul sindicatului din Divizia Petrochimică, ne-a declarat: „De la noi pleacă 40 de persoane, care au primit preaviz în decembrie, și mai rămânem cu 69 de angajați la Pitești. Legat de viitorul petrochimiei pot să vă spun că cele două companii din Germania și Luxemburg despre care ați scris și dumneavoastră că ar fi interesate de noi nu sunt, de fapt, interesate de repornirea producției, ci de preluarea utilajelor și instalațiilor funcționale de la noi, pe care să le valorifice apoi la mâna a doua. Din punctul meu de vedere, singura șansă a petrochimiei de la Pitești este implicarea celor de la Rompetrol, a celor din Kazahstan (n.r. – compania KazMunaiGaz). Ei au și aprobat deja la nivel de conducere a companiei un plan de investiții în anumite condiții în industria petrochimică din România, plan care ne include și pe noi. Dacă statul român se va implica cu ei prin acel fond de investiții propus de cei din Kazahstan, atunci putem vorbi de o șansă pentru noi, altfel nu. E singura soluție credibilă și viabilă pe care o văd”.
Florin Silvestru

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii