Web Analytics

Olimpia Doru, un candidat fără studii superioare pentru şefia PNL Argeş

de | 13.04.2017 10:50 | Actualitate, Politica si Administratie

5 OlimpiaDoru# Partidul elitelor şi al Brătienilor se rebranduieşte # Cum comentează colegii de partid faptul că nu are facultate

Consilierul judeţean Olimpia Doru, președintele Organizaţiei de Femei PNL Argeș, şi-a anunţat, săptămâna trecută, candidatura oficială în lupta pentru şefia filialei argeşene a PNL. În afară de calităţile şi aptitudinele sale profesionale, evidenţiate şi în CV-ul său, Olimpia Doru pleacă la lupta pentru şefia partidului şi cu un mare dezavantaj care poate fi speculat de contracandidați. Nu este absolventă de studii superioare. Am dorit să aflăm de la o parte dintre colegii săi de partid cum comentează faptul că unul dintre candidații la șefia PNL Argeș nu are studii superioare. I-am mai întrebat, de asemenea, pe liberali dacă mai știu vreun președinte de filială de partid de după Revoluție, fără studii superioare.  Ce spun Olimpia Doru şi colegii săi din partid despre aceste aspecte puteţi afla din sondajul următor.

Tiberiu Avrămescu: „Poate există o persoană care nu are studii superioare, dar are alte calităţi care compensează”

Tiberiu Avrămescu: „Atâta timp cât statutul nu prevede obligativitatea ca un candidat să aibă studii superioare, oricine e liber să candideze. Membrii de partid vor hotărî, ei vor cunoaşte aceste chestiuni şi stabilesc cine va conduce PNL Argeş pentru următorii patru ani. Nu ştiu alt preşedinte PNL fără studii superioare. Nu cunosc. Pentru mine nu are nicio importanţă că cineva care candidează nu are studii superioare. Poate există o persoană care nu are studii superioare, dar are alte calităţi care compensează. Nu aceasta este problema în PNL Argeş, faptul că unul dintre candidaţi nu are studii superioare, sunt multe alte probleme…”.

Narcis Sofianu: „Candidaţii să se prezinte cu sinceritate, cu plusurile şi minusurile fiecăruia”

5 sofianuNarcis Sofianu: „Eu consider că fiecare dintre candidaţi trebuie să se prezinte în faţa colegilor cu sinceritate, cu plusurile şi minusurile fiecăruia dintre ei. Candidaţii la şefia PNL Argeş trebuie să aibă experienţă, să fie liberali adevărați şi să fie oameni principiali şi muncitori. Nu am o evidenţă, nu cunosc alt preşedinte din PNL care nu are studii superioare. Sper ca PNL Argeş şi PNL Piteşti să meargă mai bine pe viitor. Sunt un om optimist. Trebuie să ne curăţăm de anumite persoane”.

Adrian Moisescu: „În momentul de faţă nu mai este o condiţie necesară să ai facultate”

Adrian Moisescu: „Nu am ştiut că nu are studii superioare, că acum toată lumea face câte un Spiru Haret etc. E foarte puţin probabil ca în România să mai existe oameni fără studii superioare, îţi e şi ruşine să spui că ai facultate. În România e sport naţional să ai facultate! Nu văd un aspect negativ că doamna Olimpia Doru nu are studii superioare pentru că în momentul de faţă învăţământul superior în România a ajuns bătaie de joc. În momentul de faţă nu mai este o condiţie necesară să ai facultate, la felul în care a ajuns România. Eu cunosc oameni, eram colegi cu ei în liceu, şi erau de-a dreptul întârziaţi, de la francezul «retard», iar acum sunt şefi de instituţii. Important e să ai partidul care trebuie că nu contează ce mai eşti acum. Mai bine să nu aibă facultate, decât să aibă o facultate din asta făcută la distanţă, eventual pe calculator”.

Radu Perianu: „Orice persoană este liberă să depună o opţiune pentru candidatură, indiferent de studii”

Radu Perianu: „Din punctul meu de vedere orice persoană este liberă să depună o opţiune pentru candidatură, asta este şi corect, indiferent de studii. Acum că în cadrul alegerilor respective treaba asta contează mai mult sau mai puţin pentru cei care aleg, asta nu ştiu. Dar în spiritul liberalismului pentru care am militat toţi, cred că asta contează mai puţin, ca depunere de candidatură. Nu ştiu să vă răspund dacă există alt preşedinte din PNL care să nu aibă studii superioare. Preşedintele PNL Argeş trebuie să ştie să respecte oamenii, este una din calităţile absolut necesare”.

Gheorghe Alecsei: „Dacă delegații consideră că pot fi conduși de un om cu studii superioare sau fără, atunci au dreptul să aleagă”

5 alecseiGheorghe Alecsei: „Eu nu cunosc la această dată candidații la șefia Partidului Național Liberal, filiala Argeș. Niciunul dintre cei care vorbesc pe la colțuri că sunt candidați, nu au depus o cerere care să fie discutată în Biroul Permanent Județean cu privire la candidatura lor. Am auzit și eu pe surse… Nu cunosc CV-ul nimănui pentru că nimeni nu a văzut vreo cerere. Nimeni nu a depus nicio cerere la secretariatul partidului! Dacă discutăm din punct de vedere istoric, despre un partid al urmașilor Brătienilor, am putea discuta despre ce anume ținută sau nivel de cunoștințe ar trebui să le întrunească un candidat. Statutul nu prevede o variantă alta decât cea care este în statut. Adică, nu scrie acolo nici studii superioare și nici fără studii superioare. Eu zic că toată treaba va fi la latitudinea delegaților. Dacă ei vor considera că pot să fie conduși de un om cu studii superioare sau fără studii superioare, atunci au dreptul să aleagă. Nu știu că ar exista în țară o persoană care să conducă o organizație și care să nu aibă studii superioare!”.

Marius Postelnicescu: „E relevant că are o bogată și de succes activitate profesională”

5 MariusPostelnicescuMarius Postelnicescu: „Nu știu dacă am sau nu dreptul să favorizez un candidat sau altul. Și eu o să candidez, nu știu la ce funcție, dar la prim-vicepreședinte, sigur… E greu să vorbesc despre colega mea, pentru că eu nu sunt un tip care să-și critice colegii. Eu cred că n-ar trebui să aibă relevanță faptul că nu are studii superioare. E relevant că are o bogată și de succes activitate profesională, în mediul de afaceri. Nu am făcut o documentare să vă pot spune dacă și la alte filiale din țară au existat candidați la funcțiile de conducere fără studii superioare. Știu sigur că sunt liberali aflați în funcții, care mă deranjează, din punct de vedere al activității lor și calității lor de liberali, care s-au cocoțat în poziții de conducere, în birou, sau în Parlament. Sunt multe de spus, iar la mine s-a cam umplut paharul”.

Olimpia Doru: „Mă regăsesc în foarte multe privinţe în Brătieni”

Am luat legătura și cu Olimpia Doru pentru a afla cum comentează faptul că este singurul candidat fără studii superioare pentru șefia PNL Argeș. „Am plecat în viață, într-adevăr, având o meserie, cofetar-bucătar. Nu-mi va fi rușine absolut niciodată de lucrul acesta. Am colegi care încă au rămas în acea meserie. Ulterior mi-am completat studiile. Adevărat, nu am mers către studii superioare, deși, sincer vorbind, la un moment dat m-am dus și am susținut un examen – pe vremea aceea apăruse la noi Școala Română de Afaceri. A fost pentru mine un test la vremea aceea, să văd dacă mai sunt în stare sau nu. Nu am mers mai departe cu acest lucru pentru că întotdeauna am considerat că valoarea ține de abilități și de aptiudini, nu neapărat de o diplomă. Dacă vor fi colegi care vor considera să nu-mi dea votul pentru că nu am studii superioare, eu îi respect și pe aceia.
Sunt de acord că liderii liberali de la nivel înalt au avut studii superioare, numai că cei care gândesc doar din acest punct de vedere nu vor să facă o diferență: este foarte adevărat că au avut studii, numai că au avut și un lucru estențial, visul de a schimba România. Au trăit au crezut în ceea ce ei au gândit și au simțit. Nu știu dacă acest lucru s-a datorat studiilor sau viziunilor. Cunoaștem foarte mulți oameni care au foarte multe studii și nu știu dacă în partea practică a lucrurilor se descurcă. Pia, soția lui Ion I. C Brătianu a fost o doamnă din popor care a urcat și a evoluat și  a stat întotdeauna în spatele lui. Eu nu mă consider nici pe departe la nivelul lor, dar trebuie să recunosc că mă regăsesc în foarte multe privințe în Brătieni, în ceea ce privește dorința de a schimba, dorința de a lupta pentru visele în care crezi”, spune Olimpia Doru.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

1 Comentariu

  1. O sa faca doamna Olimpia Doru o opozitie reala PSD – ului atat timp cat vinde rezervoarele fabricate de firma sa catre primarii conduse de primari PSD? Daca e sa vina un presedinte „prieten” cu toti PNL-ul nu mai are nicio speranta. Aia cu Bratienii e buna, dar i-as aminti doamnei Olimpia Doru (si altor mari PNL-isti) ca morala unei fabule arata ca degeaba au fost inaintasii tai lei, daca tu esti o mata (pisica) prapadita (cam asa ceva). Nu va mai ascundeti dupa Bratieni si vedeti mai bine cine sunteti voi. Pana una alta, singurul care s-a luat la tranta cu PSD-ul a fost Miutescu si asta inainte de 2004, cand PSD-ul avea o putere colosala. El l-a contrat pe presedintele Nicolescu cand altora (PNL-isti de vaza) le era frica si sa-i pronunte numele.