Ocolul Silvic Vidraru vinde brazi de Crăciun din pepiniera proprie

de | 16.12.2021 10:54 | Actualitate

Dacă încă nu v-aţi împodobit bradul de Crăciun sau încă nu l-ați achiziționat, trebuie să ştiţi că Ocolul Silvic Vidraru este singurul din municipiul Curtea de Argeş care comercializează brazi de toate mărimile. Acesta scoate la vânzare din producţia internă (pepiniera proprie)  specia brad (abies alba) de diferite dimensiuni, cu prețuri cuprinse între 30 și 40 lei pe bucata.

CITEȘTE ȘI: Ministrul Energiei, Virgil Popescu, interimar la Ministerul Cercetării

Pentru brazii cu înălțimea peste 3 metri preţurile variază în funcție de dimensiune și se onorează numai pe baza de comandă, informează Ocoul Vidraru, care mai are la vânzare brazi Nordmanniana la ghiveci la preţuri cuprinse între 100 și 120 lei.

În total, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva oferă spre vânzare 33.996 Pomi de Crăciun, cea mai mare parte fiind recoltați din culturi specializate din pepinierele silvice proprii.

CITEȘTE ȘI: ANM a emis cod galben de vreme severă pentru mai multe localități din Argeș

Din totalul Pomilor de Crăciun oferiți la vânzare în acest an, 22.551 sunt din specia brad și 11.445 din specia molid sau alte specii de rășinoase. 70% din pomii de Crăciun, respectiv 23.926 bucăți, provin din culturile specializate din pepinierele silvice ale Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, în timp ce 10.070 provin din lucrări silvice autorizate, în urma cărora se extrag exemplarele din regenerările naturale unde există o densitate excesivă.

Și anul acesta, prețurile pornesc de la 15 lei pentru un Pom de Crăciun din specia molid de până la 1,3 metri și ajung la 35 lei pentru cei din specia brad cu înălțimea cuprinsă între 2 și 3 metri.

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Editor și autor de content media, cu 9 ani de experiență în presa scrisă și online, autor a peste 10.000 de titluri publicate, specialist marketing, PR și social media. Absolvent licențiat al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii