Web Analytics

Ocolul Silvic Curtea de Argeş, amendat de corpul de control al ministerului cu 10.000 de lei

de | 17.05.2017 21:52 | Dezvăluiri

01 agentgreen 01# În urma constatărilor de tăieri ilegale de arbori în zona pârtiei Molivişu au fost acordate amenzi de 25.000 de lei către Primăria Arefu
Între 22 martie – 7 aprilie, ocoalele silvice din raza barajului Vidraru au fost verificate de corpul de Control al Ministrului Apelor și Pădurilor ca urmare a acţiunilor desfăşurate de asociaţia „Agent Green”.

În urma controlului, Ocolul Silvic Curtea de Argeş  a primit trei amenzi în valoare totală de 10.000 de lei. „Nişte nereguli au fost, dar au fost unele micuţe. Au fost trei amenzi în valoare de 10.000 de lei. Au fost probleme privind neoperarea amenajamentului silvic, dar şi neoperarea unui atestat de exploatare a unui agent, atestat care a fost completat la început, dar a fost schimbat între timp. În urma celor trei amenzi primite am  plătit 1.500 de lei în 48 de ore. Nu am fost chemat să dau declaraţii nicăieri. Problemele găsite la Curtea de Argeş au fost inerente”, a precizat Virgil Zamfira, şeful Ocolului Curtea de Argeş. De asemenea, în urma constatărilor de tăieri ilegale de arbori în zona pârtiei Molivişu au fost acordate amenzi către Primăria Arefu în valoare de 25.000 de lei de către Garda Forestieră de Mediu Ploieşti. Am încercat să stăm de vorbă şi cu primarul Gheorghe Stoican de la Arefu însă acesta nu ne-a răspuns la telefon.

Dan Șerbănoiu, Ocolul Silvic Vidraru: „Am avut contract de pază pe o anumită suprafaţă din care se presupune că s-ar fi defrişat”

18 dan serbanoiuAm stat de vorbă cu privire la amenzile acordate de instituţiile abilitate ca urmare a controlului desfăşurat în Argeş şi cu şeful Ocolului Silvic Vidraru, Dan Şerbănoiu. Acesta ne-a făcut câteva referiri şi cu privire la defrişările ilegale de la Molivişu, mai ales că ocolul Vidraru avea chiar contract de pază cu o parte din această suprafaţă de pădure care a fost defrişată chiar sub nasul lor.
„La Ocolul Silvic Vidraru nu au fost acordate amenzi în urma controalelor. În ceea ce priveşte pârtia de la Molivişu, acolo s-a făcut o documentaţie de scoatere din fond forestier pe 11,4 ha şi s-au făcut nişte lucrări, s-au defrişat. După ce s-au schimbat conducerile de la judeţ şi de la ADI Molivişu şi s-au reluat lucrările, s-a remăsurat suprafaţa existând suspiciuni de extindere a lucrărilor… Noi, ca Ocol, am avut contract de pază pe o anumită suprafaţă din care se presupune că s-ar fi defrişat, iar Direcţia Silvică a dat amendă la vremea respectivă pentru schimbarea categoriei de folosinţă. S-a mai dat amendă şi acum pentru că s-au extins cu lucrări. S-a reîmpădurit acum suprafaţa pe care o avem noi, e reîmpădurită, e în fond forestier”, a precizat Dan Şerbănoiu, şeful Ocolului Silvic Vidraru.

Deşi era în timpul programului, Armand Chiriloiu a refuzat să dea declarații: „Sunt în timpul liber şi nu pot să vorbesc cu dumneavoastră”

18 chiriloiuAm încercat să stăm de vorbă şi cu directorul Direcţiei Silvice Argeş, Armand Chiriloiu, vineri, 12 mai, în jurul orei 13.45, pe subiectul amenzilor acordate de ocoalele aflate în administrarea Direcţiei dar acesta ne-a răspuns că „sunt în timpul liber şi nu pot să vorbesc cu dumneavoastră”, asta deşi programul Direcţiei Silvice Argeş se încheie în orice zi de vineri la ora 14.00. Prin urmare, Chiriloiu a intrat cu cel puţin un sfert de oră mai devreme în weekend.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Ceea ce zice Dan Şerbănoiu referitor la reimpadurire trebuie verificat deoarece in teren, realitatea este alta. Oricum l-am vazut pe dumnealui in teren si nu cred o ioata din ce spune