Web Analytics

Obţinând numirea unui administrator special, Văsâi elimină gruparea Chelu din conducerea de la Alprom

de | 14.02.2019 14:03 | Actualitate

# Tribunalul a admis cererea de intervenție a SC Financiar Urban SRL, respingând ca neîntemeiată contestația (acțiune în anulare) formulată de Florin Stoiculescu, un complice al lui Antonel Bunu (foto dreapta), administratorul numit de Cătălin Chelu

Decizie importantă dată de către Tribunalul Comercial Argeș, chiar la început de an. Ca urmare a acestei soluții judecătorești, omul de afaceri piteștean Gheorghe Văsâi a făcut un pas decisiv spre a elimina din conducerea de la Alprom gruparea lui Cătălin Chelu, cea care a prăbușit financiar, comercial și social Alpromul, pe care l-a băgat în insolvență.
Prin hotărârea dată în Camera de Consiliu din data de 7 februarie 2019, Tribunalul Specializat Argeș a admis cererea de intervenție formulată de Financiar Urban SRL a lui Gheorghe Văsâi, prin care acesta, în calitate de acționar majoritar, a solicitat numirea unui administrator special în persoana lui Rizea George Dan. Practic, deși devenise de mai mulți ani acționar majoritar la fostul Combinat de Prelucrare a Lemnului, Gheorghe Văsâi s-a trezit în situația de a vedea cum gruparea lui Cătălin Chelu a băgat mai întâi societatea în insolvență, apoi a înstrăinat, treptat, prin practici infracționale, cele mai valoroase active ale ei.
În fapt, prin omul care administrează Alprom după decesul lui Chelu, ne referim la Antonel Bunu, s-a adoptat tactica golirii stupului cu miere, astfel încât Văsâi să nu mai rămână cu nimic în momentul în care va reuși să preia definitiv combinatul. Acesta este și motivul pentru care Financiar Urban și Văsâi au cerut instanței, iar aceasta le-a dat o soluțuie favorabilă, aceea a numirii unui administrator special, care să mai salveze ce se mai poate salva din combinat. Și ne referim atât la terenul de sub combinat, cât și la utilajele existente și, nu în ultimul rând, la locurile de muncă rămase. Așadar, prin decizia instanței din 7 februarie a.c., omul de afaceri piteștean face un pas uriaș, cum spuneam, pentru eliminarea de la butoanele Alprom a administratorului Antonel Bunu și a ultimelor rămășițe din gruparea Chelu.
M.S.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii