Web Analytics
scris miercuri, 11.01.2023

Obligații pentru românii care se căsătoresc în Italia sau ai căror copii se nasc acolo

Consulatul General al României la Torino transmite ce obligații au părinții români ai copiilor născuți în Italia sau cuplurile de români care s-au căsătorit acolo. Părinții români ai copiilor născuți în Italia trebuie să înscrie certificatul de naștere în registrele de evidență a populației din România. Aceeași obligație o au și românii care s-au căsătorit în Italia: de a solicita înscrierea certificatului de căsătorie în registrele de stare civilă românești.

Obligații pentru românii care se căsătoresc în Italia sau ai căror copii se nasc acolo

Citește și: Cum s-a petrecut accidentul cu 5 victime din Argeș

„Dacă nașterea s-a produs în străinătate, în speță în Italia, este obligatorie înregistrarea nașterii în evidențele românești. În cazul în care există un document italian (certificat de nașetre sau extras de act de naștere), înregistrarea se realizează prin procedura de înscriere/transcriere a acestui certificat în registrele de stare civilă românești, procedură posibilă fie în țară, la domiciliul unuia dintre părinți (cetățean român), fie la misiunile diplomatice ale României în Italia”, precizează și Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Citește și: Le-a spus polițiștilor că are o armă și vrea să o folosească pe o stradă din Câmpulung

Termenul legal este de 6 luni de la obținerea documentului (certificat de naștere sau extras de act de naștere) eliberat de autoritățile italiene competente, sau de la revenirea în țară a părinților. Cererea va fi depusă: a) pentru minorii sub 14 ani, de către părinți, b) pentru minorii între 14-18 ani, de către minorul însuși, asistat de părinte, c) pentru cei peste 18 ani de titular în nume propriu.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...