Web Analytics
scris luni, 30.09.2024

OAMGMAMR FILIALA ARGEȘ ÎNCEPE ACTIVITATEA DE ELIBERARE A AVIZULUI ANUAL PENTRU AUTORIZAREA EXERCITĂRII PROFESIEI DE ASISTENT MEDICAL PENTRU ANUL 2025

Începând cu data de 01.10.2024, OAMGMAMR Filiala Argeș derulează activitatea de eliberare a avizului anual necesar exercitării profesiei de asistent medical generalist/asistent medical/moașă pentru anul 2025.

OAMGMAMR FILIALA ARGEȘ ÎNCEPE ACTIVITATEA DE ELIBERARE A AVIZULUI ANUAL PENTRU AUTORIZAREA EXERCITĂRII PROFESIEI DE ASISTENT MEDICAL PENTRU ANUL 2025

Accentuând importanța avizului anual în activitatea asistenților medicali, Estera Stămoiu, președinte OAMGMAMR Filiala Argeș, a declarat:

”Avizarea exercitării profesiei de asistent medical este o procedură obligatorie, care atestă exercitarea legală a profesiei de asistent medical. Obținerea avizului pentru anul 2025 este, în principal, condiționată de îndeplinirea următoarelor cerințe legale: încheierea asigurării pentru răspundere civilă pentru întreg anul 2025, precum și dovada realizării educației profesionale continue. Recomand asistenților medicali să depună toate diligențele pentru solicitarea și obținerea avizului anual. El este un document absolut obligatoriu, atât pentru sine, dar și necesar angajatorului pentru încheierea contractelor de furnizare de servicii medicale cu casele județene de asigurări de sănătate.

Mulțumesc celor peste 5.600 de asistenți medicali din unitățile sanitare argeșene pentru colaborarea cu Ordinul Asistenților Medicali în derularea eficientă a acestei activități!”

În acest context, OAMGMAMR Filiala Argeș, face următoarele precizări:

  • pentru eficientizarea și operaționalizarea judicioasă a procesului de emitere a avizelor anuale, instituția a elaborat programarea unităților sanitare din județul Argeș, acest aspect contribuind la evitarea sincopelor în cadrul activității.
  • planificarea poate fi consultată pe site-ul filialei și cuprinde spitale, clinici, cabinete de medicină de familie, cabinete stomatologice, farmacii, unități de asistență socială, cabinete medicale școlare, etc.
  • asistenții medicali au la dispoziție aceleași modalități de transmitere/depunere a documentelor, respectiv prin poșta electronică, la adresa de e-mail ag-secretariat@oamr.ro sau la sediul filialei, aflat în Pitești, str. Victoriei nr. 57 .

Pentru evitarea timpilor de așteptare, aglomerației și fluidizarea primirii și înregistrării documentelor, membrii filialei sunt încurajați și îndemnați să utilizeze cu precădere corespondența on-line, prin transmiterea pe e-mail a documentelor scanate. 

Documentele necesare pentru eliberarea avizului anual, corespunzătoare regimurilor de exercitare a profesiei de asistent medical, se transmit pe adresa de e-mail a filialei, ag-secretariat@oamr.ro:

– cerere tip (disponibilă pe site-ul www.oammr-arges.ro, link-ul Informații utile/Formulare tip);

– copie a poliței de asigurare de răspundere civilă pentru greșeli în activitatea profesională (asigurare de malpraxis) valabilă pentru perioada 01.01.2025 – 31.12.2025 (se păstrează limitele aplicate și în anul 2024).

– Raport per salariat din REVISAL, datat și certificat pentru conformitate, cu termen de valabilitate 30 de zile de la data emiterii, pentru solicitanții cărora nu li se reține cotizația de membru pe ștat de plată;

– cumularea numărului minim de credite – 30, în anul 2024;

– copie a documentelor care atestă modificări ale contractului individual de muncă, după caz;

– copie a documentului care atestă plata cotizației de membru pentru anul 2025, excepție fac asistenții medicali din unitățile sanitare care virează cotizația lunar.

NOTĂ:

– Asistenții medicali pensionari care își continuă activitatea vor depune și certificat de sănătate fizică și psihică în vederea eliberării avizului.

– Asistenții medicali voluntari vor depune în copie contractul de voluntariat, însoțit de fișa de voluntariat, încheiat în condițiile Legii nr. 78/2014 privind reglementarea activității de voluntariat în România, cu modificări și completări, iar plata cotizației de membru este în cuantum de 120 lei/an.

– Asistenții medicali care exercită profesia în regim independent ca persoană fizică independentă (PFI) sau titular de cabinet individual de practică independentă, vor depune în copie contractul de prestări servicii și asigurare de răspundere civilă profesională (malpraxis) pentru limita minimă a răspunderii în valoare de 20.000 euro.

Asistenții medicali aflați în una dintre situațiile enumerate mai jos, vor solicita reînnoirea Certificatului de membru și vor avea în vedere următoarele precizări:

a) Cei care și-au schimbat numele vor prezenta acte doveditoare, după caz:

・ copie CI;

・ copie a documentului de schimbare a numelui (certificat de căsătorie, hotărâre desfacere căsătorie);

・ Certificatul de membru în original.

b) Absolvenții de școală postliceală/facultate, care s-au înscris în OAMGMAMR pe baza adeverinței eliberată de unitatea de învățământ, vor prezenta copie legalizată după diploma de absolvire și Certificatul de membru în original.

Plata cotizațiilor de membru se efectuează exclusiv prin transfer bancar în contul RO48BREL0002001799710100, LIBRA INTERNET BANK, Beneficiar OAMGMAMR FILIALA ARGEȘ, CIF 15466107.

Membrilor OAMGMAMR Filiala Argeș, care la data solicitării nu îndeplinesc condițiile prevăzute mai sus și celor care solicită avizul după data de 31 decembrie 2024, eliberarea avizului anual se va face cu valabilitate doar de la data solicitării și a îndeplinirii tuturor cerințelor legale.

Informații legate de acest subiect sunt publicate pe site-ul filialei, www.oammr-arges.ro.

Relații suplimentare pot fi obținute la secretariatul OAMGMAMR Argeș, telefon 0348 401082 sau la adresa de e-mail ag-secretariat@oamr.ro.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită