Web Analytics

O vacă, un Logan şi patru porci – ţintele urşilor din Muscel la început de iunie

de | 17.06.2021 13:08 | Actualitate

După un an mai liniștit, urșii au reînceput să facă prăpăd în Muscel. Prima jumătate a lunii iunie a fost perioada în care s-au înregistrat patru incidente, iar animalele nu au năvălit doar pe pășune, ci și în drum și în gospodărie.
Pe 3 iunie, prima victimă a urșilor a fost o bovină. Vaca de câteva sute de kilograme a fost atacată pe o pășune de munte în zona comunei Valea Mare-Pravăț, mursecată și târâtă în pădure. Patru lei per kilogram a primit proprietarul, dar și o altă vacă la schimb de la proprietarul fondului, Fundația ”Conservation Carpathia”.

Apoi, la Dâmbovicioara, un proprietar de animale nu a putut ajunge cu Dacia Logan la adăpostul vitelor, așa că a lăsat mașina parcată pe DN 73, într-o zonă împădurită. Și-a găsit mașina devastată de sălbăticiuni, care au încercat să ajungă la mâncarea din autoturism. În seara zilei de 11 iunie, ursul a dat atacul în comuna Godeni, sat Cotești. A intrat într-o gospodărie și a rupt gardul unui coteț cu doi porci, încercând apoi să scoată din incintă suinele rănite mortal.

A fugit după ce sătenii au dat gură și au luminat zona. Ultimul incident a avut loc în Câmpulung, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la o gospodărie situată pe o stradă destul de circulată. Și acolo ursul a atacat doi porci, păgubind proprietarii. În toate cazurile, autoritățile locale au anunțat ocoalele silvice și administratorii fondurilor de vânătoare. Dincolo de pagube, persistă teama, în condițiile în care sălbăticiunile nu se mai sperie ușor de reacția oamenilor.
Cătălin Ioan Butoiu

Citește și TURIŞTI AMENDAŢI DE JANDARMII ARGEŞENI PENTRU CĂ HRĂNEAU URŞI ÎN ZONA POSADA-VIDRARU

Citește și Argeșenii vor primi bani de la stat pentru protejarea gospodăriilor călcate urși

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii