O sesizare cu semne de întrebare / Viceprimarul Tofan, acuzat că vrea să-l impună pe liberalul Florentin Popa director în Primăria Piteşti

de | 4.08.2021 15:50 | Actualitate, Dezvaluiri, Home, Politica si Administratie

# Viceprimarul Gelu Tofan: „Doamna care reclamă e, de fapt, un cont fake” # Primarul Gentea: „Nu știu despre ce liberal e vorba, nici gând de așa ceva! Noi ne vedem de treabă și procedura continuă”

Jurnalul de Argeș a primit o sesizare în care se anunța un concurs ilegal, organizat pentru postul de director executiv al Serviciului Public de Exploatare a Patrimoniului Municipiului Pitești. Expeditorul s-a prezentat drept Adriana Costache din Pitești și ne-a transmis sesizarea pe mail în data de 26 iulie a.c. Totodată, a subliniat că a trimis-o și către Primăria Pitești, DNA Pitești, Prefectura Argeș și Consiliul Local Pitești. Am mers pe fir și am încercat să aflăm despre ce e vorba.

„Procedura de organizare a concursului a fost întocmită ilegal de către Biroul Management Resurse Umane (şef Birou – Șerban Paraschiva) din cadrul Primăriei Pitești și aprobată tot ilegal în Consiliul Local (majoritate PNL + USR PLUS) prin HCL 271/15.07.2021, pentru o experiență și vechime în muncă de un an de zile pentru funcția de director executiv, pentru a se asigura ocuparea postului de către un membru al Partidului Național Liberal, experiența prevăzută de lege fiind de minimum 7 ani (și redă un pasaj din art. 468 din Codul Administrativ, n. red.). Postul de director executiv din cadrul Serviciului de Exploatare a Patrimoniului Municipiului Pitești este aranjat de președintele PNL Argeș, domnul Adrian Miuțescu, și de către viceprimarul PNL Gelu Tofan și acesta va fi câștigat prin concurs de către secretarul general al PNL Argeș – domnul Florentin Popa sau alt membru al acestui partid”, semnalează expeditorul.

Acesta mai cere să fie întreprinse toate măsurile legale de anchetare a faptelor și verificare a documentelor care stau la baza procedurii de organizare a concursului pentru funcția de director executiv (gradul II) din cadrul SPEP Pitești. La finalul sesizării, apar și datele de contact ale expeditorului.
Așa cum era firesc, am transmis un mail persoanei respective, însă nu am primit răspuns. Având în vedere acuzațiile grave, am luat legătura cu viceprimarul Gelu Tofan și cu primarul Cristian Gentea pentru a ne lămuri cât e adevăr și cât minciună în legătură cu organizarea concursului de director executiv la SPEP Pitești.

Viceprimarul Gelu Tofan: „Este un atac intenționat din partea cuiva”

Viceprimarul liberal Gelu Tofan crede că povestea este cusută cu ață albă. „Asta-i chiar o invenție a cuiva. Probabil că nu s-a terminat campania încă și folosesc tot felul de atacuri împortiva lui Miuțescu, a mea. Eu le transmit că s-a încheiat campania în Argeș și să facă reclamații unde știu ei. Știu și eu de reclamația aceasta, a venit la Consiliul Local și este un post pe care l-a aprobat Consiliul Local în ședința ordinară din luna trecută. Doamna care reclamă e, de fapt, un cont fake. Am căutat-o și noi, să vedem dacă e întemeiată sau nu sesizarea, și am văzut că nu există persoana, adresa. E cineva care are un interes și nu știu de ce a făcut reclamația și chiar nu ne interesează. În privința numelui despre care ați întrebat (Florentin Popa, n. red.), nu se înscrie la concurs, el are un post câștigat prin concurs, lucrează la București”, ne-a răspuns viceprimarul Gelu Tofan. Care a mai spus că adresa care apare în sesizarea respectivă „nu există în Nomenclator”.

Întrebat dacă este legal să se ceară doar un an vechime pentru funcția de director executiv al Serviciului Public de Exploatare a Patrimoniului, viceprimarul Gelu Tofan a spus: „Eu nu răspund de capitolul Resurse Umane și dacă e funcționar public, nu, dar fiind personal contractual, da, că ne-am informat. Se poate să fie la latitudinea angajatorului vechimea. În ceea ce privește persoana de care ați făcut vorbire (Florentin Popa, n. red.), el are vechime mult mai mare. Dacă era făcut concursul special pentru el, se puteau pune cinci ani. Că 4 ani a fost viceprimar și cu ce mai are pe cartea de muncă… Acesta e răspunsul meu, este un atac intenționat din partea cuiva. Deci, când folosești o persoană anonimă, chiar e cusută cu ață albă treaba”.
Menționăm că Florentin Popa, consilier județean și fost viceprimar în localitatea Vedea, nu a răspuns la telefon, deși l-am contactat.

Primarul Cristian Gentea: „Cine a făcut sesizarea aceea nu știe legea”

„Acest cetățean nici măcar nu există, nu locuiește la adresa respectivă. Pe mine chiar nu mă interesează. E aprobat prin Consiliul Local tot regulamentul de organizare a concursului. Nu știu despre ce liberal e vorba, nici gând de așa ceva! Noi ne vedem de treabă și procedura continuă. Nu știu despre cine e vorba și chiar nu mă interesează”, ne-a declarat și primarul Cristian Gentea, care, întrebat dacă este legal concursul pentru care se cere un an vechime în muncă, a explicat: „Absolut legal. Nu e vorba de funcționar public. Postul este contractual, nu este de funcționar public. N-are niciun fel de legătură. Cine a făcut sesizarea aceea nu știe legea”.

Pe 28 august vom afla câștigătorul concursului

Postul de director executiv al SPEP Pitești a fost scos la concurs pe 27 iulie a.c., iar anunțul se regăsește pe site-ul Primăriei Piteşti. Data limită pentru depunerea dosarelor este 9 august a.c., iar pe 27 august va fi afișat rezultatul final al concursului. Acum director executiv este Gheorghe Zaharia. Postul a rămas vacant după ce, în 2020, fostul director Constantin Zichil a decedat.

Citește și Demisie la Primăria Pitești! Adrian Oprescu nu mai este șeful Serviciului Fonduri Europene

Citește și Declaraţie politică Gelu Tofan, viceprimar Piteşti: „Execuţia nodului direcţional de la km 118 al A1 asigură o economie de 5 milioane euro la bugetul Piteştiului”

Citește și Benny Păcănele a depus la Primăria Pitesti un proiect pentru 2 blocuri lângă hotel Muntenia

 

Distribuie!

Articol scris de Mari Tudor

Redactor la Jurnalul de Argeș. Absolventă a specializării Jurnalism și a programului Comunicare Organizațională de la Universitatea din Pitești.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

Primul festival românesc la Washington, pe malul Potomacului * România, prezentată timp de două zile în capitala americană cu spectacole de dans și concerte, demonstrații de meșteșuguri tradiționale, ateliere interactive, expoziții și degustări culinare și oenologice
Primul festival românesc la Washington, pe malul Potomacului * România, prezentată timp de două zile în capitala americană cu spectacole de dans și concerte, demonstrații de meșteșuguri tradiționale, ateliere interactive, expoziții și degustări culinare și oenologice

La împlinirea a 25 de ani de la lansarea, în 11 iulie 1997, a Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite, Ambasada României în SUA și Institutul Cultural Român din New York, împreună cu Consiliul Județean Maramureș și cu sprijinul financiar al Băncii...

Cazul ginerelui corupt, Andrei Stancu, arestat de DNA
Cazul ginerelui corupt, Andrei Stancu, arestat de DNA

Primarul Liviu Poşircă din Vultureşti: ”Firma funcţionează de 30 de ani, ginerele a apărut acum în viaţa fetei mele” Situație jenantă în Poliția Română, după ce un ofițer de Economic cu origini argeșene, dar angajat la București, a făcut maraton de fapte penale, 9 la...