Web Analytics
scris marți, 22.10.2024

O româncă a câștigat cel mai important trofeu din baschetul american

România are o reprezentantă la cel mai înalt nivel în baschetul mondial. Sabrina Ionescu este liderul formației New York Liberty, echipă care a fost încoronată campioană.

O româncă a câștigat cel mai important trofeu din baschetul american

Conform Fanatik.ro, triumful a venit după o victorie palpitantă, scor 67-62, în prelungiri, în faţa celor de la Minnesota Lynx, în meciul 5 al finalei WNBA (Liga profesionistă feminină de baschet). Scorul general a fost 3-2.

Meciul s-a disputat, pe teren propriu, la Barclays Center din Brooklyn. Este primul succes al echipei din New York, după cinci finale pierdute de la crearea WNBA, în anul 1996.

Sabrina Ionescu are 26 de ani și este născută în California, din părinți români. Sabrina reprezintă SUA și a câștigat medalia de aur la baschet feminin, la Jocurile Olimpice de la Paris, alături de naționala Statelor Unite ale Americii.

Noua campioană din WNBA a început baschetul la Oregon Ducks. A impresionat din școală și a fost singura jucătoare din istoria baschetului feminin de colegiu care a dat peste 2.000 de puncte, o mie de pase decisive și peste o mie de recuperări.

În Oregon și-a cunoscut și actualul soț. Sabrina este căsătorită cu Hroniss Grasu, un fost jucător de fotbal american. Acesta are tot origini românești. E născut la Los Angeles, dar are părinți români care au plecat din România în urmă cu mulți ani.

Anul trecut, Sabrina Ionescu a intrat în istoria WNBA cu o performanță uluitoare. Ea a reușit să doboare toate recordurile la All Star Game 2023, când a înscris 37 de puncte, dintr-un total de 40 posibile.

Citește și: Alin Popescu, noul antrenor al echipei ARO Câmpulung

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Vot pe banii câmpulungenilor

Ultima întrunire a consilierilor locali din Câmpulung care își încheie mandatul în această săptămână a avut loc cu ocazia unei ședințe extraordinare...

Un bulevard de multe milioane

Valoarea proiectării și a execuției rezultată din licitația prin care a fost desemnat executantul lucrărilor de reabilitare a fost de 5.530.577,91...