Web Analytics

O poveste adevărată / Frate şi soră, rămaşi orfani de două ori. După părinţi, le-au murit de Covid şi bunicii care îi creşteau

de | 4.11.2021 14:08 | Actualitate, Dezvăluiri

# „ Lovitura e prea puternică și vine din toate părțile…”, ne-a spus Steliana Popescu, bunica pe linie maternă, căreia DGSP Argeș i-a încredințat destinul celor doi frați

Tragedia pe care au trăit-o doi copii din Pitești – în vârstă de 16 ani băiatul, respectiv 9 ani fata – rămași fără bunici după ce erau deja, de șase ani, orfani de părinți, a înduioșat întreaga comunitate locală. Vestea tristă a dat-o prima dată o vecină din Găvana, care a scris pe facebook: ”Și cum nu ar fi fost de ajuns că vecinul nostru a decedat acum două zile, astăzi a decedat și soția. Nae și Viorica Nicolaescu, Bunul Dumnezeu să vă odihnească în liniște și pace, drum lin printre îngeri, ați fost doi oameni minunați, dar soarta a avut alte planuri, nu vă vom uita niciodată, doi vecini de excepție!!!”.

Soții Nicolaescu formau un cuplu deosebit și de nedespărțit, admirat de toți cei care îi cunoșteau, și care nu a putut fi despărțit nici de moarte. Cu dragoste, înţelegere şi multă iubire, bunicul şi bunica pe linie paternă reușiseră să readucă fericirea în viaţa celor doi frăţiori. Până în data fatidică de 18 octombrie, când bunicul a murit la Spitalul Judeţean Argeş din cauza Covid-19. A murit brusc, aşa cum şi fiul lui dispăruse în urmă cu 6 ani. Bunica, deşi testată negativ, a fost obligată să rămână în izolare, dar nu a reuşit să supraviețuiască decât o zi fără cel cu care şi-a împărţit întreaga viaţă. Gândurile tuturor se îndreaptă acum către micuții pe care cei doi îi crescuseră după moartea fiului și a nurorii, iar oamenii au luat cu asalt rețelele de socializare, dar și redacțiile pentru a afla cum pot ajuta.

Citește și Conservation Carpathia construiește, la Nucșoara, un centru de zi destinat copiilor din mediul rural

Băiatul pare puternic, fetița nu vrea să discute cu nimeni despre tragedie

Jurnalul de Argeș s-a interesat și a aflat că cei doi copii sunt în siguranță, fiind încredințați, prin decizie, de către Direcția de Protecție a Copilului, bunicii materne. Fostă învățătoare, acum pensionară, trecută de 80 de ani, Elena Steliana Popescu a venit la Pitești de la Horezu, unde locuiește, pentru a avea grijă de nepoți. În viața familiei greu încercate s-a abătut, însă, o nouă cumpănă. Ne referim la boala bunicului pe linie maternă, care a fost depistat cu cancer în urmă cu o săptămână și a fost internat la un spital din Craiova.

„Băiatul e bine, e destul de puternic prin câte a trecut, că de la 10 ani a avut numai necazuri. Trece cu greu, dar trebuie să trecem, că nu avem încotro. Fetița este acum la pregătire, la engleză, a venit doamna profesoară să o ia la dânsa acasă. Ea mai mergea acolo, pentru că fata doamnei profesoare este colegă de clasă cu ea. Știe situația actuală, dar nu vrea să discute. Dumnezeu poate mă întărește și mă ține, cred, că am și soțul în spital. El e la Craiova, eu la Pitești, gospodăria o avem la Horezu de Vâlcea. Din data de 26 octombrie am venit la Pitești, dar sunt ajutată de fetele băiatului meu – pentru că mai avem un băiat, care are trei fete – și de nepoate. Sunt o serie de probleme care trebuie rezolvate, dar suntem ajutați. Pe perioada asta de urgență, mie mi s-au încredințat copiii, însă tutela nu o pot cere până nu iese soțul din spital. Cred că el mai stă încă trei săptămâni în spital. Acum o săptămână a fost depistat că este bolnav de cancer, vă dați seama, a aflat că este bolnav exact la o săptămână după nenorocirea întâmplată copiilor. Ne înțelegeam foarte bine în familie cu cuscrii, copiii veneau la noi la Horezu, că avem o gospodărie acolo. Dar lovitura e prea puternică și vine din toate părțile…”, ne-a mărturisit bunica Steliana Popescu.

Citește și Cătălin Popa, noul preşedinte al AJF Argeş: „Trebuie să oferim tuturor copiilor posibilitatea de a juca fotbal”

A fost pus la dispoziţie un cont bancar pentru cei care doresc să îi ajute pe copiii greu încercaţi

Apropiații spun că cei doi copii au dreptul la o viață decentă și un viitor așa cum părinții lor și l-ar fi dorit pentru ei și au pus la dispoziție un cont bancar. Contul pentru donaţii este deschis pe numele bunicii Elena Steliana Popescu şi este următorul: RO69RZBR0000060013952892.

Citește și Ajutorul social – suspendat dacă beneficiarul refuză să meargă la școală sau la agenția pentru forța de muncă

 

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii