Web Analytics
scris joi, 06.06.2024

O polițistă locală arestată în dosarul șpăgilor a sărit pe geam, ca să scape de mascați

Una dintre polițistele locale arestate într-un dosar DNA în care sunt acuzate că au luat mită mii de euro de la firmele controlate din sectorul 1 al Capitalei a sărit pe geam când a văzut că polițiștii și procurorii fac percheziții în instituție. Agenta și-a sunat o prietenă și a rugat-o insistent să vină să o ducă acasă, ca să se schimbe și apoi să se predea „de bunăvoie”, arată stenogramele din dosar, potrivit Digi24.

O polițistă locală arestată în dosarul șpăgilor a sărit pe geam, ca să scape de mascați

Dragoş George Voinea, şeful Compartimentului Control Activități Comerciale din Direcția Control Urban din Poliţia Locală Sector 1, Florentina Iordache și Marina Roxana Avram, de la Direcția Control Urban, au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, miercuri, acuzați că au mită de la patronii de terase.

Acuzațiile aduse de DNA

Marina Roxana Avram, Florentina Iordache și Dragoș George Voinea sunt acuzați de luare de mită în formă continuată. Cei trei fuseseră reținuți marți și miercuri pentru 24 de ore, ulterior fiind arestați preventiv pentru 30 de zile, potrivit G4media. În cazul Marinei-Roxana Avram, acuzațiile sunt și de trafic de influență în formă continuată, fals intelectual în formă continuată, divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice, instigare la infracțiunea de acces ilegal la un sistem informatic, instigare la infracțiunea de divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice și divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice. Florentina Iordache este acuzată și trafic de influență în formă continuată, de fals intelectual în formă continuată, iar Dragoș-George Voinea este acuzat și de complicitate la fals intelectual. Potrivit DNA, faptele de care sunt acuzați cei trei polițiști locali s-au petrecut în perioada 2023-2024, în timpul unor controale la mai multe societăți comerciale din sectorul 1 al Capitalei.

Citește și: Un bărbat a căzut de pe un pod aflat pe şantierul Drumului Expres Craiova – Piteşti, de la o înălţime de nouă metri

„Cei trei inculpați ar fi pretins de la reprezentanții acestora sume de bani cuprinse între 2.500 de euro și 14.000 de euro (în total 26.500 de euro) și ar fi primit de la aceștia, în total, sumele de 18.000 de euro și 2.500 de lei”, potrivit DNA. Anchetatorii spun că banii respectivi au fost pretinși și primiți de aceștia, printre altele, pentru: a confisca sume de bani mai mici decât cele realizate ilicit de una dintre societățile controlate (s-ar fi dispus confiscarea doar a sumei de 214.708 lei, nicidecum a încasărilor totale – aproximativ 1.353.000 de lei), a aplica rapid amenzi astfel încât societatea controlată să nu acumuleze încasări prea mari în perioada suspendării activității, iar sumele obținute ilicit de societate, în perioada suspendării, să fie confiscate doar parțial, a nu aplica amenzi pentru lipsă autorizație de funcționare.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită