Web Analytics

O persoană din Anglia a fost diagnosticată cu variola maimuței

de | 9.05.2022 08:20 | Actualitate

O persoană din Anglia a fost diagnosticată cu o infecţie virală rară, variola maimuţei, despre care se crede că ar avea legătură cu călătoriile în Africa de Vest, au anunţat autorităţile sanitare. Agenţia britanică de securitate sanitară (UKHSA) a menționat într-un comunicat că acest caz, la o persoană care a călătorit recent în Nigeria, este tratat la o unitate de experţi în boli infecţioase respiratorii de la Guy’s and St Thomas’ NHS Foundation Trust din Londra, potrivit Reuters.

Citește și: Minor bătut pe stradă, în Pitești

„Este important să subliniem că variola maimuţei nu se răspândeşte cu uşurinţă între oameni, iar riscul general pentru publicul larg este foarte scăzut”, a declarat Colin Brown, director al departamentului clinic şi de infecţii emergente din cadrul UKHSA. Variola maimuţei este o infecţie virală rară, similară variolei umane, care a fost eradicată în 1980.

Deşi variola maimuţelor este mult mai blândă decât variola, majoritatea persoanelor infectate recuperându-se în câteva săptămâni, în cazuri rare poate fi fatală.

Citește și: Argeș. Moped răsturnat în șanț! Un bărbat a fost transportat la spital

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *