Web Analytics
scris vineri, 11.08.2023

O nouă terapie pentru o formă avansată de cancer de sânge, autorizată în SUA

Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA (FDA) a aprobat terapia Johnson & Johnson pe bază de anticorpi pentru pacienţii cu un tip de cancer de sânge greu de tratat.

O nouă terapie pentru o formă avansată de cancer de sânge, autorizată în SUA

Citește și: Mușuroiul de la CTF Găvana a fost stârnit, cine știe ce alte mizerii vor ieși la suprafață…

Terapia, numită Talvey, aparţine unei clase de tratamente numite anticorpi bispecifici, concepute special pentru a aduce împreună o celulă canceroasă şi o celulă imunitară, astfel încât sistemul imunitar al organismului să poată ucide cancerul, relatează Reuters. Talvey va fi vândută la un preţ de listă de 45.000 de dolari pe lună, a declarat compania pentru Reuters, adăugând că preţul poate varia în funcţie de greutatea pacientului, doza prescrisă şi durata tratamentului.

Citește și: Argeș. Dosar penal după controlul de urgență la un azil de bătrâni! Surpriza DSP de a doua zi

J&J estimează o gamă de preţuri cuprinsă între 270.000 de dolari şi 360.000 de dolari pentru o durată medie a tratamentului de şase până la opt luni. Compania se aşteaptă să pună terapia la dispoziţia pacienţilor în termen de trei săptămâni. Talvey a fost aprobată ca injecţie săptămânală sau bisăptămânală administrată sub piele, pentru a trata pacienţii cu mielom multiplu recidivat care au primit cel puţin patru linii de tratament anterioare.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *