Web Analytics

O nouă suspiciune de pestă porcină în Argeş, la Corbeni

de | 21.08.2020 10:30 | Dezvăluiri

Se așteaptă confirmarea de la Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală pentru o altă suspiciune de pestă porcină în Argeș. „Mai avem o suspiciune la o gospodărie din Corbeni; este vorba de un singur porc, care a și murit. Am recoltat probe de organe, am trimis la Dâmbovița, avem rezultatul pozitiv și astăzi au plecat probele către IDSA, la București”, ne-a declarat directorul DSVSA Argeș – Sorin Sorescu – luni, 17 august.
Reamintim că săptămâna trecută au fost confirmate noi cazuri de pestă porcină la o gopodărie din Buzoești și la ferma GOLSUIN din Domnești. „La Buzoești am lichidat focarul, am avut 3 suine, au fost ucise și neutralizate. Au fost în total 989 de porci la Domnești, dintre care am ucis 959, iar 30 au fost mortalități, au murit de la identificarea bolii și până când am ucis ultimul porc. Cele 30 nu intră la despăgubiri, doar ceea ce ucidem noi”. Sorin Sorescu susține că nu există riscul de a se fi extins pesta porcină și la vecinii gospodăriilor afectate din cele trei localități de mai sus.
„Am acționat imediat. Luni dimineața am trimis documentele la Prefectură, marți am convocat CLCB (Centrul Local de Combatere a Bolilor, n. red.), am avut hotărârea CLCB și, într-o singură zi, am stat până seara târziu și am reușit să ucidem întregul efectiv. Au fost respectate restricțiile, nu a intrat nimeni în zona respectivă, au fost dezinfectate utilajele, am fost foarte eficienți. La Corbeni, cum ne-a anunțat medicul oficial, am trimis medicul la fața locului, au neutralizat, au dezinfectat curtea, totul a fost în regulă”, a mai spus directorul DSVSA Argeș.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii