Web Analytics

O nouă solistă la Filarmonica Piteşti

de | 8.01.2018 10:22 | Actualitate

siminaADin motive obiective, legate de starea de sănătate, pianista Daria Tudor nu mai poate onora invitația de a concerta joi la Filarmonica Pitești. Luând la cunoștință această situație abia sâmbătă seara, conducerea Filarmonicii Pitești a invitat ca solistă a acestui concert pe violonista Simina Croitoru, modificându-se, astfel, prima parte a programului, în partea a doua menținându-se Suitele „Carmen” nr. 1 și nr. 2 de G. Bizet. Simina Croitoru va interpreta Poème, op. 25, de Ernest Chausson, și Melodii lăutărești, op. 20, de Pablo de Sarasate. Concertul va avea loc joi, 11 ianuarie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncțional.

Simina Croitoru face parte dintr-o familie de muzicieni, fiind fiica Ioanei şi a lui Gabriel Croitoru. Încă de la vârsta de şapte ani a cucerit primele premii la concursurile internaţionale de vioară.

Masterandă la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, tânăra violonistă este laureată a concursurilor şi olimpiadelor de gen. A susţinut recitaluri la Ateneul Român, Sala Dalles, Academia de Muzică, Sala Radio şi la filarmonicile din Braşov, Oradea, Ploieşti, Cluj, Bacău, Piteşti.

A concertat alături de Orchestra Simfonică Bucureşti şi Orchestra Simfonică Sonderhausen din Germania. A participat la turnee artistice, susţinând concerte televizate în: Italia, Austria, Germania, Elveţia, Republica Cehă, Ungaria, Turcia. Şi-a perfecţionat studiile la Academia de Muzică Franz Liszt din Weimar. A mai fost prezentă alături de Filarmonica Piteşti în 2012, 2014 și 2017, bucurându-se de un frumos succes.

M.I.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii