Web Analytics

O nouă metodă de a fura lemne

de | 23.03.2023 17:57 | Actualitate, Home

Imaginația celor care taie ilegal și vând lemn din pădurile României pare fără limite. O nouă metodă, a camionului gol și depozitului plin, a fost devoalată de polițiștii și inspectorii silvici suceveni. Prin această metodă se acoperă, cu hârtii aparent legale, cantități de lemn care au fost tăiate ilegal.

Polițiștii din Fălticeni și inspectorii Gărzii Forestiere Suceava au oprit în trafic un TIR care, conform sistemului informatic SUMAL, figura cu aviz emis pentru un transport de peste 50 mc cherestea de molid.
Citește și https://jurnaluldearges.ro/arges-prins-cand-facea-curse-cu-masina-cu-lemne-desi-avea-doar-un-aviz-a-luat-doua-amenzi-236168/

Potrivit actelor, lemnul trebuia să ajungă într-un depozit, însă TIR-ul era gol.

Aceasta este o altă metodă de furt de masă lemnoasă prin care se acoperă cu acte, prin transport fictiv, o cantitate de cherestea care provine din debitare ilegală și care probabil urma să ajungă sau se afla deja în depozit. Metoda seamănă cu cea a spălării unor sume de bani prin încasări fictive.

”Având în vedere cele constatate, polițiștii au dispus sancționarea cu amendă în sumă de 15.000 lei a societății emitente a avizului, iar complementar au dispus și confiscarea valorică a cantității de 50,88 metri cubi cherestea tivită molid, în valoare de peste 47.000 lei”, a declarat comisarul-șef Ionuț Epureanu, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, citat de Monitorul de Suceava.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *