Web Analytics
scris luni, 26.12.2022

O nouă înșelătorie a lăsat zeci de români fără bani înainte de Sărbători

De Sărbători e sezonul preferat pentru escrocherii, mai ales online. Atenţie, aşadar, la tombolele care promit câştiguri mari sau la premiile garantate oferite de site-uri obscure. Vă pot lăsa fără toţi banii din cont.

O nouă înșelătorie a lăsat zeci de români fără bani înainte de Sărbători

Citește și: O femeie și-a pierdut viața în prima zi de Crăciun. Femeia se întorcea de la tămâiat

Una din înşelătoriile „la modă” acum a lăsat zeci de români fără bani înainte de Sărbători. Escrocii trimit un mail în numele unor bănci şi le cer oamenilor să acceseze un link sub pretextul că le-a fost blocat contul pentru că cineva ar fi încercat să se autentifice de mai multe ori. E bine de știur că banca nu va transmite astfel de solicitări, nu va încerca să valideze astfel de date prin e-mail. De regulă sună un operator. Infractorii copiază întocmai logo-urile băncilor, dar de multe ori îi dau de gol greşelile gramaticale sau adresa de e-mail.

Citește și: ANAF, la vânătoare de contribuabili în perioada 27 – 30 decembrie

Cele mai folosite înşelătorii sunt cele de tipul „eşti marele câştigător” sau „dă acest mesaj mai departe la 25 de prieteni”. Nu trebuie să dăm datele de pe card nimănui. Cardul se foloseşte doar pentru plăţi şi în niciun caz nu vom primi bani în urma transmiterii datelor către o persoană care ni le-a solicitat  în mediul online.

Citește și: 2023 – anul cu cele mai multe zile libere legale

Instalarea unui antivirus sau verificarea site-urilor care ni se par suspecte ne pot feri de înșelătoriile online. Potrivit datelor, numărul atacurilor online a crescut cu 25 la sută în ultimul an.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *