Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, prin Agenția Națională de Plăți și Inspecție Socială, împreună cu Banca Mondială și cu sprijinul autorităților locale din întreaga țară, vor implementa, de la 1 ianuarie, Venitul Minim de Incluziune (VMI). Această formă de ajutor este destinată doar celor care au cu adevărat nevoie și înlocuiește atât venitul minim garantat, cât și alocația pentru susținerea familiei.
Citește și Studiu: Românii sunt europenii cu cele mai multe ore de muncă în 2022
Copiii din familiile beneficiare de Venit Minim de Incluziune trebuie înscriși la școală și vor beneficia automat și de bursa socială. Beneficiari vor fi doar cei care au cu adevărat nevoie pentru că, odată cu beneficiile, cresc și responsabilitățile. Cei apți de muncă primesc sprijin din partea statului, dar sunt și încurajați să își găsească un serviciu.
Venitul Minim de Incluziune se acordă și pentru vârstnicii instituționalizați care îndeplinesc condițiile de eligibilitate. Aceștia vor deveni astfel automat și asigurați în sistemul de sănătate.
Ministrul muncii, Simona Bucura Oprescu, (foto), a efectuat o vizită de lucru în teritoriu, in mijlocul comunităților vulnerabile
0 Comentarii