Web Analytics
scris duminică, 28.01.2024

O nouă escrocherie pe internet: „Dă-mi un milion până mâine”

Dacă primeşti mesaje de la prieteni sau familie precum „dă-mi un milion până mâine” sau „ajută-mă cu nişte bani, e urgent”, verifică de două ori. Te poţi trezi fără niciun leu în conturi. Scenariul e simplu: escrocii se dau drept persoane apropiate potenţialelor victime şi cer o sumă cu împrumut: se justifică spunând că au conturile ori cardurile bancare blocate.

O nouă escrocherie pe internet: „Dă-mi un milion până mâine”

Citește și: Vlad Pascu a cerut o mediere cu familiile studenților morți în accidentul de la 2 Mai pentru a afla ce pretenții materiale au


„Prietenul meu mi-a dat mesaj şi mi-a spus că are o problemă şi m-a rugat să îi trimit o sumă de bani. I-am trimis, dar m-a pus să pun într-un link totul. După m-a întrebat dacă mai am şi dacă îi mai trimit. Eu i-am spus că îi trimit pe Revolut şi a spus că are contul blocat, nu m-am gândit, că vorbea exact ca el. Două mii. Mi-a mai cerut după, dar nu mai aveam bani pe card şi nu i-am mai dat. Nu m-am gândit pentru că i-am mai dat bani împrumut şi m-am gândit că poate mai avea nevoie. ”, a declarat o victimă pentru Observator.

Citește și: Criminalul a cărui mână a fost găsită la Dragoslavele, ucis de fiul său


Atacatorii, odată ce compromit un cont, se pot uita în conversaţiile din acel cont şi în functie de specificul persoanei respective pot cere o anumită sumă de bani. Poate exista în conversaţia respectivă un istoric, s-a mai întâmplat același scenariu. Infractorii cer ca tranzacţiile să fie făcute printr-un link pentru ca încasările să ajungă rapid în conturile lor. În cazul unor astfel de solicitări online, specialiştii recomandă să verificăm la telefon şi să creăm o dublă autentificare pe platformele de socializare.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită