Web Analytics
scris luni, 16.09.2024

O nouă escrocherie. False investiții în companii precum Hidroelectrica, Petrom sau Transgaz

Poliția Română avertizează publicul asupra unei noi scheme de escrocherii online care implică false investiții în companii precum Hidroelectrica, Petrom sau Transgaz. Escrocii profită de încrederea publicului în aceste mari companii de stat, promovând oportunități de investiții fictive prin aplicații și platforme online suspecte. Cetățenii sunt îndemnați să fie precauți și să nu instaleze aplicații de pe surse nesigure, precum cele care promit randamente rapide și foarte mari la investiții, fără să fie reglementate de autoritățile financiare competente.

O nouă escrocherie. False investiții în companii precum Hidroelectrica, Petrom sau Transgaz

Citește și: A murit Valentin Samungi, campion mondial la handbal în 1970

Escrocherii de acest tip se bazează pe manipularea oamenilor prin oferte de investiții prea bune pentru a fi adevărate, fiind frecvent promovate pe rețele sociale sau prin reclame online. Odată ce victimele își transferă banii prin aplicații frauduloase, acestea dispar, împreună cu fondurile depuse. Poliția recomandă verificarea atentă a platformelor de investiții și evitarea aplicațiilor care nu provin din surse oficiale, precum Google Play sau App Store. De asemenea, este esențial să se consulte lista aplicațiilor și platformelor reglementate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...