Web Analytics
scris miercuri, 30.03.2022

O nouă casă țărănească poate fi vizitată la Muzeul Golești

O nouă casă țărănească din Argeș a fost inclusă în patrimoniul Muzeului Golești. Casa din Cerbu, Argeș, completează colecția de locuințe țărănești ce pot fi vizitate la muzeu.

O nouă casă țărănească poate fi vizitată la Muzeul Golești

”Zece hectare de sat românesc autentic se desfăşoară la Muzeul Goleşti împreună cu poveştile lui fascinante. A fost deschisă o nouă casă ţărănească ce poate fi vizitată, provenită din satul Cerbu , judeţul Argeş. Asemănătoare ,ca arhitectură vernaculară, cu casele din Cotmeana, casa din Cerbu era aşezată pe tălpi de lemn pe care erau puse lemne „în cheie” şi cu prispă numai în dreptul tindei.

Fiecare casă ţărănească din Muzeul Goleşti are propria poveste care se dezvăluie în faţa tuturor celor care îi trec pragul, ca o invitaţie la o călătorie magică în lumea satului tradiţional românesc.”, au transmis reprezentanții muzeului.

Citește și:Muzeul Golești, printre cele 18 centre memoriale ale Munteniei care vor beneficia de tururi virtuale 3D interactive

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Săgeţile statului subteran SORIN ROŞCA STĂNESC

Săgeţile statului subteran

SORIN ROŞCA STĂNESCUPolitică / 12 iulie Sunt produse dovezi peste dovezi, din care reiese că oamenii de bază ai statului subteran au şantajat oameni...

Din ediția tipărită