O nouă casă țărănească poate fi vizitată la Muzeul Golești

de | 30.03.2022 10:51 | Actualitate, Cultura, Home

O nouă casă țărănească din Argeș a fost inclusă în patrimoniul Muzeului Golești. Casa din Cerbu, Argeș, completează colecția de locuințe țărănești ce pot fi vizitate la muzeu.

”Zece hectare de sat românesc autentic se desfăşoară la Muzeul Goleşti împreună cu poveştile lui fascinante. A fost deschisă o nouă casă ţărănească ce poate fi vizitată, provenită din satul Cerbu , judeţul Argeş. Asemănătoare ,ca arhitectură vernaculară, cu casele din Cotmeana, casa din Cerbu era aşezată pe tălpi de lemn pe care erau puse lemne “în cheie” şi cu prispă numai în dreptul tindei.

Fiecare casă ţărănească din Muzeul Goleşti are propria poveste care se dezvăluie în faţa tuturor celor care îi trec pragul, ca o invitaţie la o călătorie magică în lumea satului tradiţional românesc.”, au transmis reprezentanții muzeului.

Citește și:Muzeul Golești, printre cele 18 centre memoriale ale Munteniei care vor beneficia de tururi virtuale 3D interactive

Acest articol este despre: casa taraneaca,muzeul golesti,patrimoniu

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Redactor- Jurnalul de Argeș, Pitești. Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea din Pitești. Studentă la programul Master-Comunicare Organizațională, UPIT.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

Argeș: S-a răsturnat cu mașina la Nămăești!
Argeș: S-a răsturnat cu mașina la Nămăești!

Accident rutier produs în cursul zilei de astăzi în satul Nămăești, comuna argeșeană Valea Mare Pravăț. Din primele informații aflăm că, a fost implicat un singur autoturism care s-a răsturnat în șanțul de pe marginea carosabilului. Posibil o persoană să fie rănită....