Web Analytics

O nouă casă pentru o familie nevoiaşă cu nouă copii din Argeş

de | 11.04.2018 21:54 | Actualitate

19 01Argeșeni cu suflet mare au întins o mână de ajutor unei familii sărmane cu 9 copii din satul Mârghia, județul Argeș. Este vorba de familia Mihai, care până în decembrie 2017 locuia în condiții greu de descris. Ana și George Mihai, cei care se bucură de gestul caritabil, au împreună 9 copii cu vârste cuprinse între 1 an și 14 ani, cu rezultate bune la învățătură. Până să li se schimbe viața, cei 9 copii au crescut într-o casă al cărei acoperiș sta să se dărâme, în satul Mârghia. Acum, familia Mihai are o casă nouă în satul Pădureți, din Lunca Corbului.

31 decembrie 2015: zi norocoasă pentru familia Mihai

19 Vechea casa01Unii pe jos, alții, în pat. Așa i-a găsit Gheorghe Iordăchiță pe copiii familiei Mihai când a venit să instaleze o antenă TV. Se întâmpla în ultima zi a anului 2015. Situația micuților l-a impresionat atât de mult, încât le-a cumpărat un pat supraetajat. Mai târziu, a pus bazele unei acțiuni umanitare. Alături de oameni precum Gabriel Moiceanu, Dani Stancu, Marian Clipici, Mihail Nicoară și mulți alții, a reușit să mobilizeze zeci de persoane, în speranța că se vor strânge banii necesari pentru o casă, lucru ce s-a și întâmplat în decembrie 2017.
„Șocul cel mai mare este că acea casă tindea să cadă peste ei. Mă gândeam zilnic la acest lucru. La 3 ani distanță, s-a reușit achiziționarea unei case și au scăpat și ei de iadul de la vechea casă. (…) Copiii erau îngrijiți, mama lor i-a educat bine. Sunt copii foarte deștepți, au note bune la învățătură”, a spus Gheorghe Iordăchiță, persoana care a descoperit familia Mihai.

Apel la bunătate pe Facebook

19 Noua casaToți oamenii care s-au implicat în această acțiune caritabilă au fost impresionați de povestea celor nouă suflete necăjite și au dăruit bani, materiale de construcție sau alimente. Banii au fost strânși în contul Fundației Solidaritatea Argeșeană. De asemenea, a fost lansat și un apel la umanitate pe platforma socială Facebook de către Gabriel Moiceanu, director ADI Servsal Argeș:
„Bună ziua, PRIETENI!
Azi vreau să apelez la voi, pentru că știu că se poate și mai știu că împreună am rezolvat și alte situații. Casa din imagine are o poveste și este prea lungă pentru a o expune aici, cert este că în acest moment adăpostește 9 copii minunați și nu trebuie să-i mai prindă iarna într-o astfel de hrubă.
Ce este frumos în această poveste și de ce cred că merită să ne implicăm. Acești copii merg la școală, sunt îngrijiți de mama lor și au vise frumoase despre ceea ce vor să devină.
AJUTORUL nostru poate fi în bani, sponsorizări sau donații, materiale de construcții, voluntariat la momentul începerii lucrărilor.
Vă aștept alături de noi…
Pentru că suntem oameni…
Pentru că avem suflet…
Pentru că Dumnezeu a fost bun cu noi…
Pentru că știu că se poate.
Vă mulțumesc anticipat!”
Gabriel Moiceanu, director ADI Servsal Argeș, a scris pe contul său de Facebook după ce suma de 12.500 euro a fost strânsă și casa cumpărată: ,,Omul nu e niciodată atât de mare ca atunci când se lasă în genunchi să ajute un copil”, Pitagora. Le mulțumim celor ce au susținut acest proiect, le mulțumim și acelora ce și-au manifestat intenția să sprijine dezvoltarea lui. Anul viitor, mai construim două camere și o baie pentru a finaliza cu succes ceea ce ne-am propus.”

6 decembrie 2017: ziua în care visul a devenit realitate!

De Sfântul Nicolae, familia Mihai a primit cel mai frumos cadou: o casă nouă, cu trei camere și o bucătărie. Casa a fost mobilată, astfel încât familia să poată trăi în condiții decente.  Recunoștința familiei Mihai se îndreaptă spre fiecare om care a donat mai mult sau mai puțin, contribuind, astfel, la îmbunătățirea situației în care trăiesc. Familia Mihai are încă nevoie de sprijin. Ca ea, multe alte cazuri așteaptă susținere. Momentul cel mai potrivit pentru a dărui este în fiecare zi și nu doar de sărbători.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii