Web Analytics

O nemţoaică bogată a donat un cufăr plin cu bijuterii pentru maidanezii de la Smeura

de | 19.06.2013 21:49 | Dezvăluiri

# Donatorii nemţi ai biobazei au mari suspiciuni că banii şi giuvaierurile au fost folosite în beneficiul câinilor. În absenţa fondatoarei Asociaţiei Ute Langenkamp, cea care a înfiinţat adăpostul de la Smeura, în urmă cu aproximativ două săptămâni s-a aflat la Piteşti Matthias Schmidt, partenerul acesteia în cadrul organizaţiei AULIM, dar și în cea germană, Thierhilfe Hoffnung. Vizita germanului a fost ţinută în mare secret de către administratorii români ai adăpostului, aceasta fiind de altfel o tactică pe care aceştia o aplică ori de câte ori persoane din conducerea germană vin în România. Asta cu toate că donaţiile graţie cărora funcţionează biobaza sunt furnizate de către nemţii ce ar fi absolut îndreptăţiţi să afle dacă banii şi bunurile pe care le oferă ei primesc destinaţia corectă. Această manieră lipsită total de transparenţă surprinde în mod neplăcut şi poate da naştere multor semne de întrebare, mai ales că, pe vremea când se ocupa personal de bunul mers al treburilor la Smeura, Ute Langenkamp ţinea mult la o bună relaţie cu mass media şi organiza periodic conferinţe de presă. Absenţa sa din România, care durează de mai mult timp, este cauzată, se pare, de un relativ recent atac cerebral, preşedinta AULIM aflându-se acum în Germania, pentru recuperare. Dar apropo de donații, lucrurile sunt foarte încurcate, după cum vom vedea mai bine în continuare.

Bijuterii din aur şi pietre preţioase în „beneficiul” animalelor de la Smeura

În ce privește donațiile, în afară de bani şi diferite materiale necesare pentru activitatea adăpostului, donate în mod curent, ori haine sau bunuri pentru angajaţi, la un moment dat, o aristocrată din  Germania  a lăsat prin testament un… cufăr plin ochi cu bijuterii din aur şi pietre preţioase!  Rosemarie Klein a cerut cu limbă de moarte  ca scumpele bijuterii  să fie valorificate în beneficiul animalelor din România, despre care auzise că sunt supuse în stradă unor tratamente îngrozitoare şi le-a oferit asociaţiei despre care ştia că se ocupă de un astfel de adăpost, la Smeura, în Argeş. Astfel, pe site-ul oficial, asociaţia germană Tierhilfe Hoffnung a publicat chiar fotografiile a mai multor asemenea obiecte preţioase, alături de descrierea lor şi preţul, care se precizează că a fost stabilit în urma consultării unor experţi. Sunt expuse coliere din rubin, coral, perle, lapis, toate autentice şi meşteşugit montate în aur sau argint. Preţurile încep de la 120 de euro, în cazul celor mai  ieftine, iar cea mai scumpă podoabă este un colier din safire şi aur, care este oferit spre vânzare la preţul de 2000 de euro. Administratorii site-ului precizează undeva că sumele obţinute din comercializarea obiectelor vor fi folosite exclusiv în scopul ameliorării vieţii maidanezilor de la Smeura. Dar oare aşa a fost?… În condițiile secretomaniei care înconjoară tot acest subiect, este practic imposibil de aflat. Deocamdată.

Afaceri suspecte cu terenuri şi vile de vacanţă în Italia

Colac peste pupăză, o simplă cercetare pe Internet scoate la iveală un scandal mai vechi între o donatoare din Germania şi Ute Langenkamp, aceasta din urmă fiind suspectată că nu a folosit donaţia oferită pentru animalele fără stăpân din România în scopul pentru care a fost făcută. Mai mult, soţul donatoarei, un anume Dr. Bruno Reuter, a făcut publice două scrisori în care relatează suspiciunile sale şi ale soţiei sale, că gestul lor altruist a fost în mod greşit utilizat, nu în interesul animalelor, ci al unor persoane fizice. Acesta reclamă că în urma deplasării în România a voluntarilor germani, aceştia au descoperit că patrupezii sunt adăpostiţi în condiţii care lasă de dorit, iar hrana este necorespunzătoare. Mai grav este faptul că neamţul care face denunţul s-a mai referit și la o afacere urâtă între Ute şi asociata sa din Italia, Aurora Brizzi, în legătură cu achiziţionarea din fondurile obţinute de la iubitorii de animale din Germania a unor terenuri şi a unei case de vacanţă în Peninsulă, lângă Assisi. Potrivit presei italiene, banii trebuiau investiţi în construirea unui adăpost canin, dar au căpătat altă destinaţie. Ute Langenkamp a reuşit să îi convingă însă pe magistraţi că a fost înşelată de italiancă, aceasta din urmă ajungând ulterior după gratii.
N.R. În legătură cu destinaţia reală a donaţiilor care vin din Germania la Smeura şi cum sunt investiţi banii, e drept, privaţi, ai nemţilor, am fi vrut să stăm de vorbă cu conducerea de la Tübingen, dar toate încercările noastre au fost sortite eşecului. Am mai fi vrut să mai aflăm dacă se cunoaşte care este averea pe care şi-au făcut-o unii dintre cei puşi să conducă biobaza de la Smeura şi motivele pentru care a fost demis fostul manager al adăpostului, Mădălina Ion. În cadrul convorbirii pe care am avut-o cu actuala administratoare româncă a adăpostului, am fost trimişi la plimbare la modul politicos, iar la e-mailurile expediate atât în ţară cât şi în Germania nu am primit niciun răspuns.
Alina Crângeanu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii