Web Analytics
scris luni, 25.12.2023

O navă spaţială japoneză a intrat pe orbita Lunii! Aselenizarea e aproape

Exploratorul lunar al Japoniei a intrat luni, 25 decembrie, pe orbita Lunii, a anunţat agenţia spaţială a ţării, urmând ca nava spaţială să aselenizeze pe 20 ianuarie, dacă misiunea se va desfăşura conform planului, transmite Kyodo, citată de Agerpres.

O navă spaţială japoneză a intrat pe orbita Lunii! Aselenizarea e aproape

Citeşte şi: Cel puțin 70 de morţi într-un atac israelian asupra unei tabere de refugiaţi din Fâșia Gaza, în ziua de Crăciun

Sonda Smart Lander for Investigating Moon (SLIM) a ajuns cu succes pe orbita lunară luni, la 16:51, ora Japoniei (07:51 GMT), a anunţat agenţia spaţială japoneză (JAXA) într-un comunicat de presă.

H2A, racheta care a transportat micul modul lunar SLIM, supranumit „Moon Sniper”, a decolat în septembrie, sub privirile a peste 35.000 de persoane care au urmărit evenimentul pe YouTube.

Conform sursei citate, Japonia vrea să devină a cincea ţară care va plasa un explorator pe suprafaţa lunară, după fosta Uniune Sovietică, Statele Unite, China şi India, pe fondul intensificării competiţiei globale în domeniul spaţial.

SLIM este conceput pentru a testa o tehnologie ce permite aterizări punctuale pe suprafaţa corpurilor gravitaţionale, cu o precizie fără precedent de mai puţin de 100 de metri faţă de ţintele vizate, spre deosebire de navele convenţionale care, de obicei, au o precizie de câţiva kilometri, potrivit Agenţiei japoneze de explorare aerospaţială.

Printre altele, se speră că viitoarele misiuni pe Lună ar putea include căutarea apei, care necesită aterizări precise pe suprafeţe inegale, cum ar fi pantele, potrivit JAXA.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *