Web Analytics

O navă cargo cu 3.000 de mașini a luat foc pe mare! Un mort și mai mulți răniți

de | 27.07.2023 13:33 | Actualitate, Home

O navă cargo care transporta aproape 3.000 de mașini a luat foc în apropierea coastei olandeze, în noaptea de 25 iulie. Un membru al echipajului a murit în incendiul care ar fi pornit de la una dintre cele 25 de mașini electrice de la bord, conform surselor olandeze, citate de Le Parisien.

Citește și: Ambasada Rusiei la Chişinău are de două ori mai multe antene decât reprezentanţa diplomatică rusă de la Bruxelles

Nava, aflată sub pavilionul statului Panama, avea la bord, mai exact, 2.857 de autovehicule, dintre care doar 25 erau modele electrice. Agenția de presă olandeză ANP, citată de Automotive News Europe, a transmis că focul ar fi mistuit mai întâi unul dintre automobilele pe baterii înainte de a se extinde și la alte automobile noi care au plecat din Germania (Bremerhaven) în direcția Egipt (Port Said).

Printre autovehiculele aflate pe acest vas se află, se pare, și 350 de mașini marca „Mercedes-Benz”. 

Paza de coastă a Țărilor de Jos a intervenit, fiindcă incendiul violent amenința viața celor de la bord. De pe nava „Fremantle Highway”, aflată la cam 27 kilometri de continent, au sărit șapte membri ai echipajului înainte ca echipele de salvare să ajungă la fața locului. Unii dintre cei care au sărit în apă au fost răniți.

A fost nevoie de intervenția unui elicopter pentru a fi evacuați ceilalți membri ai echipajului, pe vas fiind în total 23 de persoane. Compania niponă care închiriase vasul a comunicat că primește ajutor din partea autorităților olandeze pentru stingerea focului. Nava afectată are o lungime de 200 de metri și e veche de 10 ani, iar Bloomberg a relatat că aceasta putea căra până la 4.000 de autoturisme la capacitate maximă, conform wall-street.ro.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *