Web Analytics

O locomotivă a lovit un tren cu călători chiar în gară

de | 25.03.2023 21:29 | Actualitate, Home

Accident feroviar în gara Galați, sâmbătă seară, în jurul orei 19.30. Un tren de călători care se afla în stație și care urma să plece spre Mărășești a fost lovit de o altă locomotivă. Autoritățile anunță 4 victime.

Citește și: Un avion a aterizat de urgență pe Otopeni, după ce pilotului i s-a făcut rău

CFR Călători a transmis, printr-un comunicat, că accidentul s-a produs la cuplarea locomotivei la garnitură pentru formarea trenului Regio 7576 în relația Galați – Mărășești, fiind tamponat primul vagon. „Din primele informații, în urma impactului, au fost rănite patru persoane: mecanicul, conductorul, șeful de tren și un călător. Au fost solicitate serviciul de Ambulanță, răniții fiind preluați de echipajele medicale pentru acordarea de îngrijiri de specialitate. Totodată au fost avariate locomotiva și vagonul. Cauzele care au generat acest accident vor fi stabilite de echipa de cercetare aflată la fața locului. CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile create de acest incident”, spune CFR Călători.

Citește și: Proiectil găsit în Argeș. Pompierii atrag atenția

Conform ISU Galați, o locomotivă care făcea manevre a lovit un vagon al unui de călători oprit în gară, care urma să plece spre Mărășești. În urma impactului au fost rănite patru persoane, două dintre acestea – un bărbat și o femeie – fiind în stare gravă. Una dintre victimele în stare gravă a suferit un stop cardio-respirator și a fost resuscitată, iar cealaltă rămăsese încarcerată. Toate cele patru persoane rănite au fost duse la spital, conform reprezentanților ISU Galați. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, cere „verificări și măsuri rapide” din partea CFR Călători, în urma accidentului produs în această seară în Gara Galați.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *