Web Analytics

O instituție din România are 54 de angajați cu certificate de handicap

de | 29.03.2023 13:17 | Actualitate, Dezvăluiri, Home

La Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului din Vaslui peste 50 de angajați, inclusiv directorul, dețin certificate de handicap. Însă, în realitate, oamenii nu ar avea nicio problemă de sănătate. Informațiile au ajuns în atenția publică după ce tatăl unei șefe din cadrul DGASPC a fost demascat. Acesta are un certificat care atestă că este orb, deși a fost surprins în timp ce conducea mașina zilnic, conform Realitatea PLUS.

Citește și: Un bărbat care cerșea într-un scaun cu rotile a fost „vindecat” de polițiști

Inclusiv directorul DGASPC Vaslui, Dragoș Cazacu, a obținut un certificat de handicap imediat după ce a preluat postul de conducere în instituție. Potrivit informațiilor din spațiul public, actualul director suferă de o boală care îi dă dreptul să solicite încadrarea în grad de handicap cu mulți ani în urmă, însă a făcut acest demers abia după ce a devenit șef DGASPC. În total, ar fi 54 de angajați din DGASPC care au astfel de certificate, potrivit presei locale.

Potrivit legii, persoanele cu dizabilități care dețin un certificat de handicap sunt scutite de la plata taxelor și impozitelor. Iar din acest an, persoanele cu handicap accentuat și grav pot beneficia, pe lângă decontarea carburantului necesar deplasării cu autoturismul și de tichete valorice.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *