Web Analytics

O fotografie a vârfului himalayan Gasherbrum 1 realizată de alpinistul Alex Găvan va fi scoasă la licitație

de | 25.07.2022 10:04 | Actualitate, Home

O fotografie a vârfului himalayan Gasherbrum 1 realizată de alpinistul şi activistul de mediu Alex Găvan este scoasă marţi la licitaţie la Casa de licitație Artmark. Găvan relatează, într-o postare pe contul său de Facebook, că a tras un singur cadru, iar imaginea a intitulat-o „Visează. Îndrăzneşte. Înfăptuieşte. Fii.”.

Jumătate din bani, redirecționați spre proiectul personal de salvare al aspretelui

De asemenea, Găvan a menționat că 51% din fondurile obţinute vor fi direcţionate către proiectul său de salvare al aspretelui, peştele fosilă vie vechi de 65 de milioane de ani, unic în lume, care trăieşte în râul Vâlsan, din Munţii Făgăraş.

Citește și: Blocați pe un drum forestier, ajutați de jandarmii argeșeni

”În 2007 încă făceam fotografie pe film, preponderent pe diapozitiv. În luna iulie a acelui an, cam pe vremea aceasta, urcam pe Gasherbrum 2 (8035m). Era prima din cele patru expediţii pe care le voi fi organizat până să pot păşi, în final, pe vârf, în 2019. Eram aproape de 6400m când, deasupra muntelui perfect, Gashebrum 1 (8068m), s-a format norul lenticular perfect”, spune Găvan, într-o postare pe contul său de socializare, la momentul realizării fotografiei.

Citește și: 39 de grade Celsius în comuna Stolnici

Aceasta a fost realizată la 6400 de metri altitudine pe muntele Gasherbrum 2 – 8035 metri, ilustrând vârful himalayan Gasherbrum 1 – 8068 metri pe care Alex Găvan l-a escaladat în premieră românească în anul 2007,după cum este prezentată pe site-ul casei de licitaţii.

Fotografia are un preț de pornire de 500 de euro.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *