Web Analytics

O firmă din Danemarca face studiul de oportunitate pentru Trenul Metropolitan Pitești-Mioveni

de | 27.10.2022 17:56 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

S-a demarat elaborarea studiului de oportunitate pentru proiectul Trenului Metropolitan pe ruta Pitești-Mioveni. Viceprimarul Mihai Mihăilescu a explicat ce demersuri s-au făcut pentru realizarea acestui obiectiv benefic.

“Lucrăm cu o firmă din Danemarca (Ramboll, n. r.). Are filiale în principalele țări nordice și în România. Am avut deja întâlniri cu reprezentanții acestei companii. Pe data de 7 noiembrie vor veni specialiști în mobilitate urbană feroviară din Finlanda, care se ocupă efectiv de acest proiect, vor face o vizită la fața locului, vor merge la Pitești, la Mioveni, pe tot traseul acestui tren metropolitan. Vom avea întâlniri cu reprezentanții autorităților locale, cu reprezentanții platformei Dacia, cu cei de la CFR, pentru a ne culege toate datele și informațiile de care ei au nevoie. Cu această ocazie vreau să spun că am reînceput o colaborare și sperăm să avem o colaborare foarte bună cu Universitatea din Pitești. Dânșii au avut un proiect asemănător, dar i-am contactat acum și ne vor acorda sprijinul și expertiza lor în elaborarea acestui proiect”, a spus Mihai Mihăilescu în cadrul conferinței de presă de la Primărie. Viceprimarul se așteaptă la susținerea totală a autorităților locale, județene și guvernamentale.

Citește și Teatrul de Vară din Parcul Ștrand a trecut în administrarea Filarmonicii Pitești

Linia feroviară Mioveni, Uzina Dacia Renault-Pitești, Podul Viilor este un proiect dorit de Dacia, care a mai fost adus în atenția publicului și în 2020, de către USR. Atunci se estima că timpul de călătorie de la Podul Viilor la Mioveni este de 10 minute.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *