Web Analytics
scris vineri, 24.11.2023

O femeie care a murit diagnosticată cu COVID-19, deshumată după trei ani de la începerea anchetei

O femeie din Arad decedată în urmă cu trei ani în spital, unde i s-a pus diagnosticul de COVID-19, a fost deshumată de către anchetatori, vineri dimineaţă, în condiţiile în care familia pacientei a depus sesizare penală suspectând că a fost tratată greşit de medici, pentru că nu ar fi fost de fapt infectată cu SARS-CoV-2, transmite Agerpres.
Ileana Sîrbu, profesoară de matematică, avea 75 de ani şi era soţia unui fost politician din Arad. Femeia a murit în spital în 16 decembrie 2020. La vremea respectivă, din cauza protocoalelor stricte din pandemie, familia nu a putut să-i facă o înmormântare conform obiceiurilor. Familia s-a plâns că nici nu a ştiut pe cine a înmormântat, cadavrul fiind sigilat în permanenţă.

O femeie care a murit diagnosticată cu COVID-19, deshumată după trei ani de la începerea anchetei

Citește și: Viceprimarul Mioveniului confirmă: Nou director la Spitalul Orășenesc


În martie 2021, familia a depus plângere penală împotriva medicilor, considerând că Ileana Sîrbu a primit un complex de medicamente pentru COVID-19, în condiţiile în care nu ar fi fost infectată cu SARS-CoV-2. Familia a cerut o anchetă la scurt timp după deces şi a insistat pentru deshumare încă de la începutul anului 2021, însă atunci procurorii au respins cererea. După aproape trei ani, procurorii au decis că se impune deshumarea pentru clarificarea cauzelor decesului. În pofida diagnosticului pus de medici în 2020, expertiza medico-legală efectuată ulterior nu a putut stabili dacă pacienta a avut sau nu COVID-19, astfel că experţii au considerat că se impune deshumarea în vederea prelevării de probe biologice.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...