O femeie a fost rănită, iar un copil a suferit atac de panică în urma avalanşei de pe Transfăgărăşan

de | 27.05.2018 11:48 | Actualitate

avalansa b
 
 
 UPDATE: Ce spune șeful Salvamont Argeș
 
Avalanșa a avut loc între Cabana Capra și Cota 2000, pe tronsonul de urcare, în aval de Cascada Capra. Acei turiști nici nu aveau însă ce să caute acolo. Când le spui cu glas duclce, mioritic, nu pricep. Există și o barieră la Capra…  Zilele trecute i s-a spart inelul în care se prindea lacătul, dar există un semn care arată că este interzisă urcarea. Uite ce se întâmplă când nu ții cont de avertismente. Fiecare consideră că are dreptate absolută în orice! Cine circulă, circulă pe proprie răspundre. Și e bine de știut că, pentru accidentele produse pe tronsoane pe care este interzisă circulația, asigurările nu mai plătesc pentru daunele produse mașinii. Nici de Casco nu cred că beneficiază…”, mai spune Ion Sănduloiu.
 
Transfăgărășanul devine ptacticabil după 5 iunie, însă, oficial se deschide în jurul datei de 1 iulie.

 
 
UPDATEȘ: Femeia rănită a fost preluată de o ambulanță în jurul orei 15.00, după ce, inițial, s-a pus chiar problema intevenției unui elicopter. 
 
UPDATE Potrivit reprezentanţilor Serviciului de Salvamont Argeş,  DN 7C era închis, tocmai din cauza riscului producerii unor avalanşe, iar şoferii celor două maşini au ignorat interdicţia.
 
Avalanșa declanșată, duminică, pe Transfăgărășan, în apropiere de Cota 2000, a avariat două maşini cu turiști. 
 
UPDATE: O femeie în vârstă de 44 de ani, din Călărași, a fost rănită, dar este conştientă, iar un copil a făcut atac de panică.
 
Serviciul Salvamont Arges, un echipaj SMURD Curtea de Argeş şi  o ambulanta SAJ cu un echipaj medical intervin la faţa locului. 
 
 
 Foto Facebook Relu Nica

Distribuie!

Articol scris de Jurnal de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

Acest articol este despre:

Ultimele articole

Furt de lemne la Berevoești și Hârtiești
Furt de lemne la Berevoești și Hârtiești

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Schitu Golești au acționat pentru prevenirea delictelor silvice pe raza de competență, ocazie cu care au depistat un bărbat de 29 de ani, din Bughea de Sus, care conducea o autoutilitară cu care transporta material...

Percheziția DNA la deputatul Adrian Miuțescu a fost aprobată
Percheziția DNA la deputatul Adrian Miuțescu a fost aprobată

Comisia juridică a Deputaților a aprobat, joi, un raport favorabil privind cererea DNA Pitești de încuviințare a percheziției informatice la deputatul Adrian Miutescu. Solicitarea procurorilor DNA trebuie aprobată și de plenul Camerei Deputaților. Pe 24 noiembrie, DNA...