Web Analytics
scris duminică, 25.06.2023

O fabrică de cafea, inaugurată în Argeş, la Băbana. Proprietarii, un italian şi o româncă

Comuna argeşeană Băbana are fabrică de cafea. Prima fabrică de prelucrare a cafelei din județul Argeș a devenit funcţională la Băbana, duminică, 25 iunie.

O fabrică de cafea, inaugurată în Argeş, la Băbana. Proprietarii, un italian şi o româncă


Citeşte şi: 51.125 autoturisme produse în România în luna mai. Dacia și Ford, pe plus

În prezența autorităților locale și a sătenilor, în satul Lupuieni al comunei precizate a fost inaugurată prima fabrică de acest fel din Argeș și a treia din România, după cum ne-a informat jurnalistul Constantin Paşol.


Primarul comunei, Vasile Bebe Ivan, a declarat că este singura investiție mai importantă care, în viitor va asigura și 7-8 locuri de muncă oamenilor din localitate.

Proprietarii fabricii sunt membrii unei familii italiano-română: el, Paolo Fantaguzzi (italian mutat în Băbana acum şapte ani), și d-na Mihaela, o româncă cu spirit întreprinzător.

Italianul, acum cetățean al comunei, spune că lucrează de mult timp în domeniul cafelei, iar aici a adus, pe lângă experiența sa, și tehnologie modernă de selectare și prăjire a cafelei pentru gustul românilor.

Cafeaua prelucrată în noua hală de producție de la Băbana va ajunge în prima etapă doar pe piața din Europa, dar în curând fi livrată și în marile magazine, restaurante și cafenelele din România.

Localnicii sunt încântați de noua investiție, mai ales pentru că le va asigura câteva locuri de muncă, dar și o cafea pe care o pot comanda cum doresc ei, după gust și aromă.

Fabrica va avea un stand cu cafea, iar doritorii pot comanda prepararea ei aşa cum vor . Procesul de prăjire al acesteia nu durează mai mult de 16 minute, i-a declarat proprietarul fabricii jurnalistului Constantin Paşol.

De notat că dacă drumul județean DJ 703E, Pitești-Băbana, de numai 15 km, ar fi de bună calitate, Babana ar fi un punct de atracție pentru mai mulți investitori.

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Bravo lor ca au facut si ceva care produce in afara de depozite,magazii si alte lucruri care nu produc nimic.Stima si conducerii comunei ca a incurajat si ajutat pe acest intreprinzator . Nimeni nu vine sa investeasca daca nu gaseste intelegere si cooperare la nivel de autoritati.
    Chiar daca nu este o investitie de anvergura este un inceput care poate da tonul si la alte investitii mai mari.

    „Tot inainte”

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Unde a fost găsită Alexandra

Minora dispărută de la Schitul Golești a fost identificată, cu sprijinul polițiștilor din cadrul...

Ultimele articole

Unde a fost găsită Alexandra

Minora dispărută de la Schitul Golești a fost identificată, cu sprijinul polițiștilor din cadrul...

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită