Web Analytics

O echipă de la Universitatea din Piteşti – locul 2 la un concurs naţional de autovehicule electrice

de | 21.01.2021 13:09 | Actualitate

Trei studenți ai Universității din Pitești au luat locul doi la un concurs național de autovehicule electrice, „Twizy Contest 2020 – Off the street”, organizat de „Creativ Lab” – Renault Technologie Roumanie și desfășurat online, la începutul lunii decembrie 2020.
La concursul destinat studenților din facultățile cu profil tehnic au participat 12 echipe de la mai multe universități din România. Echipa Universității din Pitești, „Pro Electric Team”, de la Facultatea de Mecanică şi Tehnologie, a fost formată din studenții Ana Maria Arsene, Vlad Nicolae Turcescu și Dănuț Gabriel Olaru și a fost coordonată de conf. dr. ing. Dănuț Gabriel Marinescu. Echipa din Pitești a prezentat vehiculul electric inovativ „Grand Twizy”, conceput pe baza vehiculului de serie Renault Twizy.
Acest proiect a fost conceput în cadrul laboratorului „Sisteme Alternative de Propulsie – Vehicule Electrice și Hibride”, din cadrul centrului de cercetare „Ingineria Automobilului”, care funcționează în Universitatea din Pitești.
Locul întâi a fost obținut de „Green Thrust” – Universitatea „Transilvania” din Brașov, cu 185 puncte. Pe locul doi, la un punct diferență, s-a clasat „Pro Electric Team” – Universitatea din Pitesti, 184 puncte. Pe locul trei s-a clasat „Team 357” – Universitatea „Politehnica” București, 178 puncte, iar mențiune a luat „Team COX” – Universitatea „Politehnică” București, 177 puncte.
Citește și Cazare, masă și bani pentru studenții de la Medicină chemați ca voluntari în lupta cu COVID-ul!

Citește și Bani de la stat pentru studenții antreprenori. În ce condiții pot accesa banii

 

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii