Web Analytics

O bătrânică, atacată de doi câini de luptă, după ce a încercat să-și salveze pisica

de | 26.07.2017 09:17 | Actualitate

 

Totul s-a întâmplat la Blocul 16 din Strada Tinertului. Vasilica Badea (73 de ani) a văzut toată scena și a sărit să-și salveze animalul. A fost la rândul ei atacată de câini, dar a reușit să scoată pisica din colții animalelor și a plecat cu ea la spital. Felina a murit însă.

pitbull Ziarul Clujean

O pensionară din cartierul Craiovei a fost la un pas de a fi sfâșiată de doi câini. Animalele, scoase de stăpân la plimbare, au atacat mai întâi pisica femeii.


 

UPDATE Duminică, 30 iulie
 
Ce spune stăpânul câinilor
 
„Câini sunt din rasa Amstaff, aveau botniţă, dar botniţele nu se văd, fiindcă sunt negre, ca şi câinii.În ziua cu incidentul, pisica a atacat căţeaua şi i-a dat botniţa jos. Pur şi simplu s-au încăierat, iar din încăierarea respectivă, botniţa s-a rupt. Se poate vedea că botniţa e ruptă… Botniţele sunt din plastic. Am încercat să iau ceva cât mai lejer şi mai ieftin, care să nici nu-i deranjeze, dar nici să nu-i lase să muşte. Legea nu-mi precizează mie ce fel de botniţe să cumpăr… Pisica stătea şi umbla prin gard, nu ştiu de ce s-a întâmplat chestia asta. Sunt pisici care nu fug, ci pur şi simplu stau şi se reped, prin instinctul lor de animale. În momentul în care pisica s-a repezit la ea, automat şi căţeaua avut un instinct. Lumea se uita la mine… Am luat căţeaua şi i-am dat numai pumni în cap ca să-i dea drumul, dar nu am avut ce să-i fac”, explică, Alexandru Leţu, proprietarul câinilor.
 

 

„Câinii, mascul și femelă erau cu stăpânul. Unul era în lesă, celălalt nu. Niciunul nu avea botniță, deși este vorba de căini de luptă, din rasa pitbull, dacă nu mă înșel. Domna Badea a sărit să-și salveze pisica, o siameză frumoasă, pe care o știam demult… Deși a fost rănită la rândul ei, bătrâna s-a dus mai întâi cu pisica aproape sfâșiată la veterinar, însă n-a mai putut fi salvată. Avea deja coloana vertebrală fracturată și multiple răni. Ulterior, și  dumneaiei a ajuns la urgențe, dar pentru că era aglomerație, s-a întors acasă și se tratează la domiciliu”, a declarat, pentru Jurnal de Argeș, Robert Rusu, unul dintre vecinii femeii.

Stăpânul câinior este un piteștean de 28 de ani. Poliția a deschis o anchetă în acest. Tânărul urmează să fie audiat.

„Referitor la respectivul cetățean, au fost făcute verificări, a fost identificat, urmează să se ia legătura efectivă cu el, pentru stabilirea mai multor aspecte referitoare la deținerea unui anumit tip de câini. Pentru că nu am găsit câinele la fața locului trebuie identificat animalul,  ce rasă este, trebuie încadrat în ordonanța care reglementează deținerea, comercializarea de câini periculoși șamd, trebuie stabilit dacă sunt câini periculoși și dacă da, din ce categorie fac parte. Ulterior, în funcție de toate aceste aspecte, se verifică dacă el a respectat obligațiile care îi revin. Ca și obligații generale, dacă se depistează că sunt câini periculoși, cetățenul trebuie să-i înregistreze la o asociație chinologică, să ne informeze și pe noi, să avem o evidență a lor. Anumite rase trebuie sterilizate Totodată, câinele trebuie purtat cu botniță și lesă”, a declarat, pentru Jurnal de Argeș, agentul principal de poliție Mădălin Zamfir, purtător de cuvânt al IPJ Argeș.

 Tănărul riscă cel puțin amendă.

„Toate lucrurile acestea vor fi verificate, urmănd a se stabili o sancțiune.Termenul este de 6 luni de zile pentru aplicarea unei sancțiuni contravenționale. Ordonanța 55/2002, prevede, în astfel dde situații amenzi de la 100 la 3000 de lei”

 Anchetatorii urmează să stabilească și dacă animalele au fost asmuțite, caz în care putem vorbi deja de o infracțiune și măsuri mai aspre.  Sursă foto: Ziarul Clujean

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Sa fie obligati. Sa poarte bodnita si lesa scurta iar stapani amendati,caini nu au vina doar stapani tampiti.