Web Analytics

O asociaţie de proprietari din zona Negru Vodă aşteaptă de mai bine de şapte luni ca Primăria Piteşti să-şi ţină promisiunile

de | 2.08.2017 17:42 | Politica si Administratie

19 scandalpominegruvoda01Locatarii blocului C2 din strada Negru Vodă trăiesc de ani buni cu drobul de sare deasupra capului. Oamenii se tem că frasinii și salcia de lângă imobil, dar mai ales teii uriași din zonă, s-ar putea prăbuși, la o viitoare vijelie, chiar peste mașinile lor și, mai mult, ar putea pune în pericol viața trecătorilor. Oamenii au și două exemple concrete  de astfel de evenimente, produse exact în aceeași zonă, unde doi copaci s-au prăbușit, unul peste peretele unui bloc, celălalt  peste o mașină.

Oamenii au făcut sesizări către Primăria Pitești, inutil însă.
„Urmare a adresei dumneavoastră, prin care solicitați toaletarea arborilor din parcarea blocului  C2, vă aducem la cunoștință faptul că în Comisia care analizează solicitările referitoare la tăierile și toaletările de arbori de pe domeniul public al municipiului Pitești, s-a avizat toaletarea pentru trei frasini și o salcie. Lucrările avizate  vor fi efectuate în perioada de repaos vegetativ de către echipele de specialitate ale SC Salpitflor Green SA” le-a răspuns Primăria Pitești locatarilor, pe 21 decembrie anul trecut. 

„Au promis că vor veni să ia măsuri, dar n-au venit”

La mai bine de o jumătate de an, copacii sunt la fel de amenințători.
„Sunt vreo zece mașini peste care ar putea să cadă pur și simplu la următoarea vijelie, deși au promis că vor veni să ia măsuri, n-au venit. Acum doi ani, iarna, un copac a căzut și s-a proptit în blocul E2. Au venit cu macaraua și l-au luat, dar putea, Doamne-ferește, să se întâmple o nenorocire. Ce avem noi să le reproșăm autorităților locale e că nu taie copacii. Au promis că vor veni să ia măsuri, dar n-au venit… Nu e vorba numai de copacii ăștia pentru că toți teii au vreo 15 – 20 de metri, iar la o vijelie pot să cadă peste cineva. Copiii care merg la școala din cartier, pe aici trec. Lumea care merge la izvor, la fel! S-au făcut asfaltări la blocurile C3 și C1, dar la blocul C2 nu s-a asfaltat parcarea în totalitate. Neasfaltându-se, s-au făcut gropi, apa intră pe sub asfalt, iar acum cinci ani a căzut un pom pe o mașină. Deci se poate întâmpla oricând”, a semnalat redacției noastre, Ion Zaharia, unul dintre locatarii blocului C2.
Piteșteanul vorbește și în numele mai multor vecini și spune că la nivelul asociației de proprietari  – una „fără stăpân”, la propriu – sunt și alte probleme, pentru care nimeni nu ia atitudine.
„Noi abia în luna mai a acestui an am aflat că președintele de asociație și-a dat demisia încă din 2015. S-a întâmplat după ce un vecin de acolo a chemat poliția pentru că a tăiat un copac. Și-a dat demisia și administratorul”, precizează piteșteanul.
Locatarul atrage atenția și asupra altor probleme, de la certurile iscate între vecini pe marginea locurilor de parcare și a spațiilor ocupate de mașini abandonate, până la mizeria pe care o lasă în urmă mașinile care ridică gunoiul și problemele cu iluminatul public în parcarea dintre blocuri.
„În urmă cu un an și ceva au spart șase Dacii în zonă, printre care și pe cea a președintelui asociației. Am sunat la Primărie, iar de acolo mi-au spus că sesizarea trebuie făcută de administrator sau de președinte. M-am adresat inclusiv unui echipaj de poliție care patrula în zonă”, mai spune Ion Zaharia.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii