Web Analytics

O altă fantezie de-a guvernului? Masterplanul investiţiilor în turism prevede realizarea de staţiuni de schi în nordul judeţului

de | 17.08.2017 10:05 | Economie

01 DobreGuvernul României a aprobat, la începutul acestei luni, Programul pentru dezvoltarea investiţiilor în turism – Masterplanul investiţiilor în turism – şi criteriile de eligibilitate a proiectelor de investiţii în acest domeniu. În baza acestuia a fost întocmită şi o listă de proiecte, fie de importanţă naţională, fie de importanţă locală.

Sunt trei proiecte majore care vor beneficia în totalitate de fonduri guvernamentale în vederea realizării: Turism în Delta Dunării, Turism de agrement Marea Neagră şi Turism montan. Ultimul vizează şi judeţul Argeş, alături de Sibiu, şi constă în dezvoltarea infrastructurii domeniului schiabil în Munţii Făgăraş. Potrivit ministrului Turismului, Mircea Dobre (foto), acest domeniu se va afla în zona Bâlea-Capra şi se va întinde pe teritoriul a patru comune: Arefu, Cicăneşti şi Albeştii de Argeş, toate trei din judeţul nostru, şi Cârţişoara, din Sibiu. Deocamdată, proiectul este într-un stadiu incipient, urmând ca autorităţile locale să elaboreze documentaţia tehnico-economică.
Pe lista proiectelor de interes local, Argeşul figurează o singură dată cu Schi în România – Albeştii de Muscel. În fapt este vorba de posibila concretizare a unei inţiative mai vechi pe care oamenii de afaceri musceleni nu au reuşit-o. Fiind proiecte de interes local, contribuţia financiară a Ministerului Turismului nu va fi una integrală, la aceasta urmând să se adauge şi fonduri locale, cele provenite din parteneriat public-privat sau bani europeni.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii