Web Analytics

O aeronavă NATO AWACS E-3A aterizează în România

de | 15.05.2017 09:38 | Actualitate

aeronava romaniaO aeronavă NATO AWACS E-3A, din cadrul Forței Aeropurtate a NATO de Avertizare Timpurie și Control (NATO Airborne Early Warning & Control Force – NAEW&C) cu baza permanentă la Geilenkirchen, Germania, va fi prezentă luni, 15 mai, începând cu ora 14.00, în Baza 90 Transport Aerian din Otopeni, în cadrul unui eveniment de prezentare a importanței misiunilor NAEW&C Force în cadrul măsurilor de întărire a posturii defensive a Alianței.

La ceremonie vor fi prezenți, alături de conducerea MApN și a Forțelor Aeriene Române, comandantul NAEW&C Force – general-maior Dawn Dunlop și reprezentanți ai unor structuri de comandă NATO.

Evenimentul are loc în contextul în care Forțele Aeriene Române organizează la București, în perioada 15-18 mai, conferința de planificare trimestrială a NAEW&C Force.

Conferința de planificare reprezintă o excelentă oportunitate de a discuta subiectele de interes comun în domeniul forțelor aeriene referitoare la contribuția și rolul Forțelor Aeriene Române în cadrul NAEW&C Force, optimizarea oportunităților de formare în vederea creșterii eficienței operaționale, precum și participarea NAEW&C Force în cadrul măsurilor NATO de reasigurare a flancului estic al Alianței Nord-Atlantice.

Conferințele de planificare NAEW&C Force sunt organizate trimestrial, în conformitate cu principiul rotației, iar ultima a avut loc în Varșovia, Polonia, în luna februarie a acestui an.

M.I.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole