Web Analytics
scris miercuri, 17.01.2024

Numărul ruşilor care cer cetăţenie în Republica Moldova a crescut

Rușii cer în număr mare cetățenia Republicii Moldova, iar autoritățile sunt în alertă și încearcă să afle dacă valul de solicitări face parte dintr-o nouă încercare de destabilizare a țării, ordonată de la Moscova. Responsabilii de la Chișinău spun că fac față cu greu numărului mare de cereri de acordare a cetățeniei depuse de persoane provenite din Federația Rusă.

Numărul ruşilor care cer cetăţenie în Republica Moldova a crescut

Citește și: Zeci de șoferi care se îndreptau către proteste, lăsați fără permis de poliție


„Informațiile vin din partea Agenției de Servicii Publice de la Chișinău, cea care gestionează cererile de acordare a cetățeniei. Oficialii agenției afirmă că, datorită situației geopolitice din regiune, creată de războiul Rusiei împotriva Ucrainei, se înregistrează o creștere a numărului de persoane care vor să obțină cetățenia moldovenească. Agenția face o solicitare către Guvernul de la Chișinău: să extindă, din cauza numărului mare de cereri, termenul de examinare a solicitărilor la șase luni, în loc de 20 de zile, cât este acest termen în prezent. Instituția precizează că 70% dintre solicitanții de cetățenie moldovenească sunt ruși iar 20% sunt ucraineni însă nu oferă și numerele exacte ale celor care vor să fie cetățeni ai Republicii Moldova.
Poate fi vorba de o încercare de destabilizare a Republicii Moldova sau de tentația pe care o reprezintă calitatea de cetățean al acestei țări, ca urmare a faptului că, în decembrie, Republica Moldova a primit aprobarea liderilor Uniunii Europene să deschidă negocierile de aderare la blocul comunitar”, conform Antena 3 CNN.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...