Numărul de mașini noi înmatriculate în România a crescut! Dacia – rămâne în continuare în topul preferințelor cumpărătorilor de automobile

de | 18.08.2022 08:20 | Actualitate, Economie, Home

70.000 de autoturisme noi au fost înmatriculate în România în primele şapte luni ale anului, în creştere cu 12% faţă de aceeaşi perioadă din 2021. Dintre acestea, 8% sunt maşini electrice, potrivit Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile din România.

În topul mărcilor preferate de români se află Dacia, cu un număr de 20.000 de mașini vândute. Urmează Ford, Toyota, Renault si Hyundai.

Citește și: Investiții la Spitalul Județean. Extindere, dotări și amenajări

Motorizările pe benzină înregistrează, în primele şapte luni ale anului, o creştere de 10 procente faţă de perioada similară din 2021, ajungând, astfel, la o pondere de 65%.

Maşinile cu motoare diesel înregistrează o scădere de aproape 30% faţă de anul trecut şi deţin o cotă de 14% din total. În ceea ce priveşte tipul proprietarului, cele mai multe achiziţii de autoturisme în acest an au fost facute de firme, 60%, iar diferenţa de 41% le revine persoanelor fizice.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *