”Nu voi face promisiuni electorale!”

de | 8.11.2012 19:30 | Politica si Administratie

# Afirmă Cătălin Teodorescu. Odată cu lansarea oficială a candidaţilor Alianţei România Dreaptă, s-a lansat şi programul electoral cu care reprezentanţii ARD intenţionează să dezvolte ţara din punct de vedere economic. Punctele slabe ale guvernului actual şi soluţiile pentru o guvernare eficientă după 9 decembrie, ocupă rolul central în cadrul acestui program.

Ne ducem în jos, pe toate planurile

Cătălin Teodorescu ne-a declarat că ultimele 6 luni de guvernare Ponta au dus la o creştere economică aproape de zero, investițiile publice au fost anulate, fonduri europene de aproape 13 miliarde de euro sunt în pericol de a fi pierdute, locurile de muncă s-au împuţinat, iar leul e tot mai slab. „Peste toate acestea vine explozia preţurilor, care i-a sărăcit de tot pe oameni. Aceasta este România condusă de USL”, spune Cătălin Teodorescu. Acesta mai aminteşte de faptul că guvernul USL a găsit un buget centrat pe investiții și l-a transformat într-un buget electoral pentru nevoile USL. „Toate creșterile salariale au fost anulate de inflația crescută și întreținută de Guvernul Ponta. Banii românilor își pierd valoarea pe zi ce trece. Astăzi, o familie din România are mai puţini bani cu aproape 100 de lei decât în aprilie. În plus, numărul de șomeri a crescut cu 7.000 persoane în septembrie față de luna anterioară”.

Oamenii nu mai cred in vorbe

Cătălin Teodorescu propune un nou mod de a face politică, o abordare bazată pe realism şi eficienţă. În viziunea sa, punctul central este îndreptarea economiei: „Trebuie repornită economia prin reducerea fiscalităţii, reluarea reformelor, sprijinirea competitivităţii economice, integrarea europeană sporită. Cea mai importantă măsură în acest sens este reducerea cotei unice de la 16% la 12%. Acest lucru va duce la stimularea iniţiativei economice, la creşterea numărului de locuri de muncă, la reducerea evaziunii fiscale, la creşterea veniturilor bugetului de stat. O altă prioritate a noastră este creşterea salariului minim pe economie de la 700 lei azi la 850 lei în 2013 şi 1.000 lei în 2015. De asemenea, vom reduce contribuţiile sociale şi de sănătate pentru a stimula munca şi afacerile. Povara fiscală asupra angajatorilor va fi redusă cu cel puțin 5 puncte procentuale pentru ca economia să se dezvolte. Trebuie intervenit în toate domeniile, atât în industrie, cât şi în justiţie, care trebuie să fie una corectă, transparentă şi independentă de factorul politic”.
Întrebat fiind care sunt promisiunile cu care va veni în faţa electoratului, acesta a răspuns: „Mai e puţin până începe campania electorală, dar, contrar aşteptărilor, eu nu voi promite absolut nimic! Sunt convins că piteştenii sunt sătui de promisiuni, care rămân doar vorbe spuse în campanie. Voi face mai mult decât atât, cred că trebuie să trecem la un nou nivel de responsabilizare directa a clasei politice!”. M.S.

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii