Web Analytics
scris joi, 10.08.2023

Nu ratați premiera județeană „Noapte de Perseide la Golești”

Nu ratați premiera județeană „Noapte de Perseide la Golești”

În premieră județeană, în grădina Conacului Goleștilor, în noaptea de 12 spre 13 august, începând cu orele 22,00, Observatorul Astronomic Școlar al Școlii Gimnaziale „Matei Basarab”, în colaborare cu Muzeul Pomiculturii și Viticulturii Golești-Argeș, organizează prima ediție a atelierului de observațiilor astronomice și de educației prin astronomie „Perseide 2023”.

 Anul 2023 marchează debutul activităților de educație prin astronomie din cadrul proiectului peren interdisciplinar de inițiere în astronomie și științe spațiale „abCerul”.

Citește și O nouă materie în programa școlară, din toamnă. Anunțul Ministrului Învățământului

În timpul atelierului se vor face observații astronomice cu ochiul liber și cu instrumentele observatorului astronomic școlar, astro-videografie pentru consemnarea dinamicii fenomenului astronomic văzut de la Golești, masa rotundă pe tema corpurilor cerești apropiate de Pământ, vizionări de filme documentare și recitaluri de muzică și poezie. Activitatea inedită este avizată de Inspectoratul Școlar Județean Argeș. Din partea școlii gimnaziale piteștene, echipa organizatoare este formată: profesorii Elena Odă, Mădălina Burcea, Ana Boșoagă și mediator științific astronomie educațională- Remus Petre Cîrstea și, bineînțeles, specialiștii de la Muzeul Golești

În noaptea de 12 spre 13 august 2023, stelele căzătoare, ploaia de stele, corect, curentul de meteori ce izvorăște vizual din zona constelației Perseu va atinge apogeul, oferind oamenilor șansa de a vedea mai mult de 100 de meteori pe oră. Luna va fi în descreștere, ceea ce va crea condițiile ideale pentru a vedea Perseidele. Deși acestea devin tot mai puțin vizibile cu trecerea timpului, acum va fi cel mai frumos spectacol oferit de un curent de meteori din ultimii cinci ani. Iar organizatorii vă așteaptă cu un telescop profesional, cu luneta și cu binocluri pentru a urmări spectacolul de pe cer. În plus, pe un proiector vor rula documentare despre evenimentul astronomic.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *